MENU
Головна » 2008 » Серпень » 14
 
14 серпня, в день Винесення Животворчого Хреста Господнього і пам'яті святих мучеників Маккавеїв, у стінах Києво-Печерської Лаври розпочалася щорічна православна виставка-ярмарок «Медовий Спас». Захід присвячено духовному змісту Успенського посту, в день початку котрого відбулось відкриття експозиції. Також вона має на меті привернути увагу людей до праці українських хліборобів-християн, для яких починається складна пора жнив і збору врожаю. Особлива увага приділена пасічникам та всім, хто працює над виробництвом меду.

Відвідувачі православного ярмарку знайдуть тут духовну літературу різноманітного характеру, історичні та богос ... Читати далі »

Переглядів: 921 | Додав: pruxod | Дата: 14.08.2008 | Коментарі (0)

Протягом останніх днів Українська Православна Церква з особливим хвилюванням слідкувала за подіями в Південній Осетії, які призвели до протистояння між православними народами та чисельних людських жертв, повідомив сьогодні офіційний сайт УПЦ з посиланням на Управління справами УПЦ.

14 серпня, у перший день Успенського посту, Українська Православна Церква закликала своїх вірних чад «піднести особливі молитви за відновлення миру та спокою народу Південної Осетії та за упокій душ загиблих».

Минулими днями Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир особливо молився за те, щоб ворогуючі сторони дійшли до взаєморозуміння, припинили військові дії та відновили порушений мир.

Переглядів: 854 | Додав: pruxod | Дата: 14.08.2008 | Коментарі (0)

Сьогодні в усіх храмах Здолбунівського благочиння відбулись святкові богослужіння з винесенням Чесного і Животворящого Хреста, прикрашеного квітами, для поклоніння віруючим на середину храмів. Після Божественної Літургії було відслужено водосвятні молебні й освячено благовонне зілля, мак та мед.
 
Нижче пропонуємо прочитати історію сьогоднішніх святкувань.
 
Происхождение (изнесение) Честных Древ Животворящего Креста Господня Празднество Всемилостивому Спасу и Пресвятой Богородице Семи мучеников Маккавеев
 
Все эти события вспоминаются и празднуются Церковью 14 августа. В этот день начинается и строгий Успенский пост, продолжающтйся по 27 августа.
            Греческий часослов 1838 года так ... Читати далі »
Переглядів: 1623 | Додав: pruxod | Дата: 14.08.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz