MENU
Головна » 2008 » Вересень » 09
«Церква - значить єдність у духові та істині, в літургічній Євхаристії, у послуху віри, у вірності приписам священних канонів та в нелицемірній любові, в надії на нашу кінцеву та вічну єдність з Пресвятою Трійцею», - про це йдеться в подячному листі Предстоятеля Константинопольської Церкви, надісланому на ім'я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
На переконання Патріарха Варфоломія, святкування «історичної річниці тисяча двадцяти років Хрещення київських русичів у Христа» стали «дійсно історичними». Ця історичність, на думку глави Константинопольської Церкви, полягала не лише в урочистостях, присвячених «видатній події в історії великого українського народу, - тобто його масового приходу до Церкви і його зростання у Христі протягом тисячі двадцяти років», але ще й в тому, що на київських горах відбулася спільна мо ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: pruxod | Дата: 09.09.2008 | Коментарі (0)

Чимало суперечок точилося навколо мови телеканалу, адже глядачам з сусідніх країн більш зрозумілою є російська мова.

Отже, з турботою про глядачів, протягом року відбувалася підготовка до виходу в ефір програм та фільмів телеканалу російською мовою.

1 вересня, після кількох днів тестового мовлення, сезон двомовності було розпочато.

Відтепер, якщо ви дивитесь «Глас» через супутник, ви можете вибрати звукову доріжку на пульті управління вашого тюнера - і фільми каналу зазвучать інакше.

Якщо виникнуть труднощі з налаштуванням - можна звернутися за телефоном 8-800-300-38-10 (безкоштовно з усіх стаціонарних телефонів України).

Нагадаємо, що супутникове мовлення програм телеканалу «Глас» здійснюється цілодобово через с ... Читати далі »

Переглядів: 790 | Додав: pruxod | Дата: 09.09.2008 | Коментарі (0)

Национальный банк Украины с 9 сентября вводит в обращение памятную монету «Крещение Киевской Руси» номиналом 5 гривен. Монету выпустили по случаю 1020-летия Крещения Киевской Руси.
Как информирует пресс-служба Национального банка Украины, на аверсе монеты вверху размещен малый государственный герб Украины, по кругу на фоне стилизованного орнамента – надписи: Национальный банк Украины (вверху), пять гривен (внизу), между ними – год чеканки монеты – 2008 (справа), логотип Монетного двора Национального банка Украины (слева). В центре монеты в кругу, образованном из стилизованных лучей, размещен крест и надписи полукругом: Православие (вверху), Из Киева по всей Руси (внизу).
На реверсе монеты изображена многофигурная композиция Крещения, под которой размещена надпись 988/Год, вверху полукругом надпись — Крещение Киевской Руси.
Монета изготовлена из нейзильбера, качество — «специальный анциркулейтед», масса —16,54 г, диаметр — 35,0 мм, тираж — 45 000 штук.
Памятная монета «К ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Додав: pruxod | Дата: 09.09.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz