MENU
Головна » 2008 » Вересень » 9 » КОНСТАНТИНОПОЛЬ-КИЇВ. Патріарх Варфоломій вважає ознаками єдності Церкви спільну молитву, спільну літургію та вірність святим канонам
17:43
КОНСТАНТИНОПОЛЬ-КИЇВ. Патріарх Варфоломій вважає ознаками єдності Церкви спільну молитву, спільну літургію та вірність святим канонам
«Церква - значить єдність у духові та істині, в літургічній Євхаристії, у послуху віри, у вірності приписам священних канонів та в нелицемірній любові, в надії на нашу кінцеву та вічну єдність з Пресвятою Трійцею», - про це йдеться в подячному листі Предстоятеля Константинопольської Церкви, надісланому на ім'я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
На переконання Патріарха Варфоломія, святкування «історичної річниці тисяча двадцяти років Хрещення київських русичів у Христа» стали «дійсно історичними». Ця історичність, на думку глави Константинопольської Церкви, полягала не лише в урочистостях, присвячених «видатній події в історії великого українського народу, - тобто його масового приходу до Церкви і його зростання у Христі протягом тисячі двадцяти років», але ще й в тому, що на київських горах відбулася спільна молитва та спільна літургія «в духові любові та братолюбства» Предстоятелів та представників Помісних Автокефальних Православних Церков разом з ієрархами Української Православної Церкви.
Важливість цього співслужіння, за словами Патріарха Варфоломія полягає в тому, що «була публічно засвідчена та проявлена спільна для всіх вірність заповіді Господній щодо нерозривної і щирої єдності чад Церкви в єдиному Тілі, Яке таємничим й надприроднім чином онтологічно ототожнюється з багатостраждальним та прославленим святим Тілом Боголюдини».
Нагадаємо, що під час святкувань 1020-ліття Хрещення Київської Русі ні представники УПЦ КП, ані УАПЦ не брали участь в спільній молитві та спільній літургії з участю Святішого Патріарха Константинопольского Варфоломія.

http://orthodoxy.org.ua/

 

Переглядів: 885 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz