MENU
Головна » 2008 » Серпень » 12 » «Храми в Грузії зараз переповнені. Люди не бояться, ідуть до церкви, щоб молити Господа про допомогу, про припинення кровопролиття»
18:09
«Храми в Грузії зараз переповнені. Люди не бояться, ідуть до церкви, щоб молити Господа про допомогу, про припинення кровопролиття»

Український народ глибоко співпереживає за своїх братів у Грузії, що потерпають у зв'язку з гуманітарною катастрофою. У храмах Української Православної Церкви служаться молебні про припинення воєнних дій, «умножении любви и искоренении всякой злобы». Священноначаліє УПЦ направило грузинській стороні лист зі словами підтримки, у якому особливо підкреслювалося духовне єднання грузинського й українського православних народів.

Про те, як переживають цю трагедію грузини, які проживають в Україні, розповів протоієрей Георгій Мамаладзе, настоятель грузинської громади в ім'я святої рівноапостольної Ніни в Донецьку.

- Ми вражені тим, що сталося. Вже півроку ми бачили, як готувалася ця акція під виглядом гуманітарної допомоги через залізничні колії. Ми знали, молилися, щоб не сталося найстрашнішого . Але, все-таки, звершилося... Ця сліпа агресія спрямована не локально, а на весь грузинський народ. Наш Патріарх Ілія в недільній проповіді відзначив, що це історична помилка. Порушено цілісність Грузії. Просив людей не панікувати. Я вважаю, що подібна поведінка спрямована на залякування народу. Адже літаки скидають по 2-3 бомби, хоча можуть і більше.

Ця війна спровокована штучно. Це колишні важелі комуністичної влади, спрямовані на придушення малих народів. Єпископи Грузинської Православної Церкви, очевидці подій говорять, що молодь гине на фронтах, у перестрілках. І молодих бійців шкода, адже вони смиренно захищають свою Батьківщину. 

Радує те, що грузинський народ єднається. Храми зараз переповнені. Люди не бояться, ідуть до церкви, щоб молити Господа про допомогу, про припинення кровопролиття. Наш Патріарх Ілія благословив служити щодня молебні про припинення бойових дій. Учора, наприклад, ми почали всеношну о 22.00, а закінчили лише в 4.00 ранку. Серце кожного горіло молитвою про умиротворення й припинення війни на нашій батьківщині.

Юлія Гурець, Київ
 
Переглядів: 976 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz