MENU
Головна » 2008 » Серпень » 5 » РІВНЕ. Урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі триватимуть в єпархії до кінця вересня
15:32
РІВНЕ. Урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі триватимуть в єпархії до кінця вересня

Знаменна подія - ювілей Хрещення землі Руської святим рівноапостольним князем Володимиром - для всіх православних віруючих Рівненської єпархії не залишилася без уваги.

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, починаючи з 28 липня, тобто з дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, і до кінця вересня, у межах єпархії пройде відзначення цієї неоціненної події. Святкування включатиме святкові богослужіння в парафіях кожного з благочинь єпархії. На завершення святкування відбудеться фестиваль духовної пісні в місті Рівному.

Першим серед урочистостей було звершено богослужіння 2 серпня, в день пам'яті святого пророка Божого Іллі, в Городоцькому Свято-Миколаївському жіночому монастирі. На запрошення владики Варфоломія розділити духовну радість цього дня до монастиря прибули шановані гості: архієпископ Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква), архієпископ Тверський Віктор (Руська Православна Церква), єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, а також духовенство і велика кількість віруючих.

Богослужіння пройшло на подвір'ї монастирського храму в ім'я святого пророка Іллі. Після завершення служби був відправлений святковий молебень з хресним ходом навколо острова, на якому розташований монастир.

Така подія і зокрема присутність представників різних Православних Церков особливо знаменна, оскільки на богослужінні всі відчули себе справжнім Єдиним Тілом Христовим.

Владика Авель звернувся із словом повчання до віруючих, у якому розповів про важливість віри, молитви, страху Божого і вшанування святих у справі спасіння.

Архієпископ Віктор подякував владиці Варфоломію за запрошення і зазначив, що таке спільне богослужіння показує не лише єдність Церкви Христової, а також єдність братських народів Святої Русі, що перебувають у єдиній вірі.

Священик Володимир Плисюк, Рівне
 
Переглядів: 910 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz