MENU
Головна » 2012 » Січень » 31
 
У Півчанському Миколаївському храмі віднедавна діє Недільна школа.
У школі навчається 20 дітей віком від 10-ти до 15-ти років.
Закон Божий викладає настоятель храму священик Михаїл Дем’янчук, а церковний спів матушка Таїсія.
Першого дня Різдва Христового після святкового богослужіння діти Недільної школи прославляли новонароджене Дитя своїми колядками та віншуваннями.
Після колядок всі діти отримали новорічні подарунки.
 
Священик Михаїл Дем’янчук
Переглядів: 792 | Додав: pruxod | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

14 січня, вперше за останні десятиліття, у день Престольного празника с. Суйми Здолбунівського району після Божественної літургії у Миколаївському храмі с. Півче (до якого й ходять парафіяни с. Суйми), відбувся хресний хід до каплички с. Суйми, що збудована на честь святого Василія Великого.
Дата побудови каплички невідома. Старожили розповідають, що капличка досить древня, можливо древніша й за Півчанський храм. У роки війни в капличку потрапив снаряд. Хоча це місце й відремонтували, та з середини каплички можна побачити слід від снаряда.
У хресному ході взяли участь жителі сіл Півче та Суйми. Очолив хресний хід настоятель храму о. Михаїл Дем’янчук.
Біля каплички було відслужено Новорічний молебень. Настоятель помазав віруючих святим єлеєм й виголосив проповідь на тему свята.
Хресний хід повернувся до святого храму й присутнім було запропоновано святкову трапезу.
... Читати далі »
Переглядів: 1098 | Додав: pruxod | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

 
Цього року заходи зі святкування Водохреща були, як ніколи, масовими. Люди все більше відчувають потребу в духовності, а саме в цей день долучитися до неї міг кожен здолбунівчанин.
Комунальне підприємство "Здолбунівводоканал” вже дев’ятий рік поспіль організовує освячення води, що видобувається з артезіанських свердловин з глибини 700-800 метрів.
Дійство відбувалось на водозаборі "Старомильськ”. Протоієрей отець Юрій Шевчук, настоятель Свято-Казанської парафії, з протидияконом Георгієм Пилипчуком освячували воду в резервуарі ємністю 1- 3 тис. кубометрів. Отже, за годину з кранів у оселі кожного здолбунівчанина вже текла свята вода. І буде текти довго, бо, як стверджує директор КП ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: pruxod | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (0)

 
У день святого Хрещення Господнього біля джерела Святого Миколая у с. Гільча, як завжди, зібралося багато люду (як з нашого району, так і сусідніх районів та областей), аби на цьому святому місці помолитися, долучитися до святині, напитися цілющої хрещенської води, відчути її благодатну силу.
Чин Великого освячення води здійснив архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. Звертаючись до присутніх зі словами проповіді, Владика наголосив на особливому значенні свята Богоявлення, привітав усіх з різдвяно-новорічними святами, з Водохрещем, побажав Божого благословення, миру, злагоди, а також закликав до єднання та консолідації усього українського суспільства задля процвітання нашої держави. ... Читати далі »
Переглядів: 1156 | Додав: pruxod | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (1)

Сайт створено у системі uCoz