MENU
Головна » 2012 » Січень » 31 » Освячена вода з крана
22:23
Освячена вода з крана
 
Цього року заходи зі святкування Водохреща були, як ніколи, масовими. Люди все більше відчувають потребу в духовності, а саме в цей день долучитися до неї міг кожен здолбунівчанин.
Комунальне підприємство "Здолбунівводоканал” вже дев’ятий рік поспіль організовує освячення води, що видобувається з артезіанських свердловин з глибини 700-800 метрів.
Дійство відбувалось на водозаборі "Старомильськ”. Протоієрей отець Юрій Шевчук, настоятель Свято-Казанської парафії, з протидияконом Георгієм Пилипчуком освячували воду в резервуарі ємністю 1- 3 тис. кубометрів. Отже, за годину з кранів у оселі кожного здолбунівчанина вже текла свята вода. І буде текти довго, бо, як стверджує директор КП "Здолбунівводоканал” Василь Іванович Мельник, вода має здатність запам’ятовувати формулу освячення.
А ще вода, видобута з нижньокрейдового горизонту, має вік мільйони років і пам’ятає ті часи, коли Ісус Христос купався в річці Йордан.
- Втім, це історія, а головне завдання сьогодні - зробити так, щоб наша смачна й освячена вода не втрачала свої якості дорогою від свердловини до споживача, і ми цим цілеспрямовано займаємось, - сказав В. І. Мельник.
Насолодитися смаком освяченої води, вмитися нею мали можливість і кілька десятків працівників водоканалу.
Валентина ШВЕЦЬ, голова профкому КП "Здолбунівводоканал”
 
http://newlife.rv.ua/
Переглядів: 817 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz