MENU
Головна » 2009 » Травень » 13 » В єпархії зустріли мощі святителя спиридона Триміфунтського
20:26
В єпархії зустріли мощі святителя спиридона Триміфунтського
 
 
 
10 травня о 19 годині велика кількість віруючих рівнян на чолі зі своїм архіпастирем владикою Варфоломієм зібралися біля Свято-Воскресенського кафедрального собору міста Рівне аби зустріти великого угодника Божого святителя Спиридона Триміфунтського.

Владика Варфоломій прийняв з рук настоятеля храму в ім'я святителя Спиридона Триміфунтського чудотворця в Керкирі (Греція) архімандрита Іустина (Константаса). Прочитавши Святе Євангеліє і перехрестивши віруючих і все місто на чотири сторони, владика хресним ходом пройшов до соборної площі, де на заранні підготовленому місці поклав чесну десницю святителя і звернувся до присутніх з проповіддю. Коротко розповівши про життя та труди Святителя Спиридона, архієпископ Варфоломій, зокрема, зазначив, що святий Спиридон завжди турбувався про свою паству, оберігаючи її від «вовків», які постійно робили спроби розділити її, а тому і всім нам необхідно вознести свої молитви аби Господь молитвами Триміфунтського чудотворця вилікував і теперішнє розділене Православ'я і привів до пізнання Істинини всіх тих, хто відпав від неї. У свою чергу архімандрит Іустин, зазначив, що цей приїзд є Промислом Божим і побажав аби, як колись святитель Спиридон навернув до Православ'я латинян, то і тепер його святими молитвами об'єднаються всі розділені православні.

По завершенні проповіді правлячого архієрея віруючі мали змогу прикластися до мощей святителя Спиридона. Одночасно з цим духовенство Рівненської та інших єпархій безперестанно служили молебні з читанням акафісту святому. В кафедральному соборі було звершено нічну Божественну літургію, яку очолив секретар Рівненської єпархії протоієрей Іоанн Солодчук у співслужінні соборного духовенства. По звершенні літургії і до ранку духовенство єпархії звершувало молебні, а о 9 годині розпочалася пізня Божественна літургія, яку очолив архієпископ Варфоломій.

Оскільки час відправлення святих мощей невблаганно збігав, а бажаючих приклонитися і помолитися до святого угодника Божого була велика кількість, владика попросив присутніх вистроїтися в дві колони і власноруч взявши ковчежцем із мощами підходив до кожного віруючого благословляв та давав можливість приклонитися до них. Проводжаючи святі мощі, владика прочитав Євангеліє і перехрестив  віруючих святинею.

Священик Володимир Плисюк
 
Переглядів: 859 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
1 soul • 21:44, 13.05.2009
Святителю Спиридоне Триміфунтський, моли Бога за нас.
avatar

Сайт створено у системі uCoz