MENU
Головна » 2008 » Вересень » 25 » 26 вересня священномученика Корнилія сотника
13:53
26 вересня священномученика Корнилія сотника
Апостол Петро в домі Корнилія Сотника
 
Немає жодного народу, серед якого не підносились би молитви Отцю і Творцю всього існуючого, в ім'я Іісуса розіп'ятого.

святий Іустин Філософ

Сьогодні мова піде про єпископа Кесарії Палестинської Корнилія, який жив в І столітті. Він був язичником, але відрізнявся глибоким благочестям і добрими справами, про що свідчить святий євангеліст Лука (Діяння 10,1). За добродійне життя Господь привів його до пізнання істинної віри Христової.

Одного разу, коли Корнилій молився в своєму будинку, йому з'явився Ангел Божий і повідомив, що Господь почув його молитви. Він звелів Корнилію йти до апостола Петра, який охрестить усю його сім'ю (Діяння 10, 4-6). Корнилій послухався Ангела. В цей час апостол Петро одержав чудесне видіння з проханням просвітити Корнилія словами євангельського вчення. Під благодатною дією Святого Духу Корнилій увірував у Христа і хрестився разом зі своїми родичами. Він був першим із язичників, хто прийняв хрещення. Будинок його був перетворений на храм.

Святий Корнилій багато потрудився для розповсюдження віри Христової. Якийсь час він проповідував разом з апостолом Петром і був поставлений ним на єпископа Кесарії Палестинської. Святий Корнилій закінчив свої місіонерські подвиги в Скепсії, де він звершив багато чудес і після багатьох страждань від язичників мирно помер в глибокій старості.
 
Переглядів: 926 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz