MENU
Головна » 2008 » Вересень » 24 » Блаженнійший Митрополит Володимир: «Наша Церква — невід'ємна частина Світового Православ'я»
20:22
Блаженнійший Митрополит Володимир: «Наша Церква — невід'ємна частина Світового Православ'я»
 
В інтерв'ю газеті «Столичні новини» Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України заявив: «Наша Церква була й залишається єдиною в Україні, яка перебуває в повній єдності зі Вселенським Православ'ям. Крім того, УПЦ - це найчисленніша конфесія в країні, оскільки до її складу входить більше десяти тисяч парафій. Паралельно з нашою Церквою в Україні існують ще дві неканонічні церковні групи - самопроголошені УПЦ КП та УАПЦ, загальна чисельність парафій яких складає близько чотирьох тисяч». Також Митрополит Володимир зазначив, що ці церковні групи не мають канонічного статусу й не визнаються Світовим Православ'ям.

«Діалог нашої Церкви з УАПЦ ведеться з 1995 року. Існують певні контакти і з представниками Київського Патріархату, однак повноцінний діалог поки що не розпочато, причиною тому є тверда, не спрямована на пошук компромісних рішень позиція лідера УПЦ КП», - підсумував Блаженнійший Митрополит Володимир.

На питання про причини визнання Всесвітнім Православ'ям саме Української Православної Церкви Предстоятель УПЦ відповів: «По-перше, саме наша Церква є прямою канонічною й історичною спадкоємицею тисячолітньої Київської Митрополії. По-друге, відповідно до древнього канонічного принципу «одне місто - один єпископ», на одній канонічній території не може існувати кілька Православних Церков. По-третє, православний світ не використовує революційних методів. У Церкві дуже важлива традиція - вірність прийнятим у церковному світі православному віровченню та канонічним нормам. Коли ж церковна структура створюється шляхом самопроголошення, з грубими канонічними порушеннями (як це мало місце в УАПЦ та УПЦ КП), то її визнання стає неможливим».
 
Переглядів: 813 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz