MENU
Головна » 2008 » Вересень » 4 » КИЇВ-САЛОНІКИ. Делегація Української Православної Церкви відвідала Грецьку Республіку
14:29
КИЇВ-САЛОНІКИ. Делегація Української Православної Церкви відвідала Грецьку Республіку
З 28 серпня по 1 вересня, на запрошення митрополита Неапольського і Ставрупольського Варнави (Еладська Православна Церква) у Греції з офіційним візитом перебувала делегація Української Православної Церкви.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира делегацію очолив керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан. До складу делегації також увійшли співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Валерій Кравець та студент богословського факультету Афінського університету Сергій Тишкун у якості перекладача (випускник Київської духовної академії).
У четвер, 28 серпня делегація прибула до Афін, де мала зустріч з єпископом Діоклійським Дамаскіном. Цього ж дня делегація прибула до м. Салоніки, де архієпископ Митрофан взяв участь у святковому вечірньому богослужінні напередодні престольного свята кафедрального собору Неапольської Митрополії.
Наступного дня, 29 серпня, була звершена святкова Літургія за участю представників Помісних Православних Церков. На богослужінні також були присутні мер міста та інші високоповажні гості. Після Літургії архієпископ Митрофан привітав митрополита Варнаву та прихожан кафедрального собору зі святом, а також передав від Блаженнішого Митрополита Володимира подарунок — ювілейну панагію та ікону святого рівноапостольного князя Володимира.
30-31 серпня делегація Української Православної Церкви відвідала святу Гору Афон, де в Свято-Пантелеімонівському монастирі архієпископ Митрофан відправив вечірнє богослужіння, а також очолив Божественну Літургію. Після богослужіння делегація УПЦ повернулася до м. Салоніки.
1 вересня делегацію Української Православної Церкви прийняв мер міста Неаполя Нафанаїл Ладопулос. На зустрічі також був присутній мер міста Ставруполя Сава Серасідіс. Під час зустрічі обговорювалися питання відносин Церкви і держави як в Греції, так і в Україні. Увечері того ж дня пректавники делегації Української Православної Церкви взяли участь в урочистостях на честь миру під назвою «Балканська площа».
На святі були присутні міністр культури Греції, представники місцевої влади, а також дипломати-представники Балканських країн у Грецькій Республіці. На початку святкування голова делегації Української Православної Церкви звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому підкреслив важливість єднання усіх православних заради миру. Урочистості завершилися святковим концертом.

orthodox.org.ua
Переглядів: 854 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz