MENU
Головна » 2008 » Вересень » 2 » КИЇВ. Торжество духовної творчості: у Маріїнському парку відбувся концерт православної пісні
10:28
КИЇВ. Торжество духовної творчості: у Маріїнському парку відбувся концерт православної пісні
 
 У п'ятницю, 29 серпня, на естраді Маріїнського парку в центрі столиці відбувся благодійний концерт, організований Клубом православної пісні та творчості. Цей культурний захід пройшов під егідою святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі та мав на меті збір коштів для будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору Української Православної Церкви.

На концерті з піснями на православну та духовну тематику виступили автори-виконавці: Людмила Херувимська, Володимир Ольшанников, протоієрей Роман Барановський, Сергій Решітник. Їхні пісні проникали в душі слухачів, запалюючи тепло любові до Бога, Церкви та людей.

Справжнім апофеозом став виступ рок-гурту «Покинута територія». Молоді рокери виконують важку гітарну музику в етнічному стилі, що в супроводі з текстами на духовну й історичну тематику створює дуже потужний емоційний ефект. Усім запам'яталася їхня пісня «Давня Русь», у якій виконавці продемонстрували власне розуміння духовного образу наших пращурів.

Не менш емоційним був виступ відомого православного барда протоієрея Сергія Кисельова.

Варто відзначити, що під час концерту на одній із найпривабливіших відкритих естрад столиці звичайні перехожі, які прогулювалися поряд, із задоволенням приєднувалися до слухачів. Такий концерт неодмінно породжує вогник віри в душі кожного.

Іван Верстюк, Київ
 
Переглядів: 985 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz