MENU
Головна » 2008 » Липень » 29

Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II відкрив концерт, присвячений святкуванню 1020-річчя Хрещення Русі, який проходив у Палаці «Україна». Предстоятель Руської Православної Церкви привітав усіх присутніх зі знаменною датою й наголосив на тому, що «прийняття Святого Православ'я киянами дало початок нашій Церкві».

Канонічна Українська Православна Церква (Московського Патріархату) гаряче бажає повернення розкольників, - заявив Патріарх Московський і всієї Русі Алексій ІІ. «Наша Церква гаряче бажає того, щоб ті її чада, які безрозсудно пішли на сторону далеко, повернулися в дім отчий. Але відбуватися це має відповідно до непорушних канонів Церкви», - сказав Предстоятель Православної Церкви на урочистому акті з нагоди святкування 1020-річчя Хрещення Русі.

За словами Патріарха, тільки в цьому разі можна уникнути подальших розділень.

... Читати далі »

Переглядів: 1006 | Додав: pruxod | Дата: 29.07.2008 | Коментарі (0)

28 липня Предстоятель Української Православної Церкви подякував Святішому Патріарху Московському й всієї Русі Алексію ІІ за звершення в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира на соборній площі Києво-Печерської лаври Божественної літургії.

«Нині радіють Ваші вірні чада, яким довелось тут з Вами разом звершувати Божественну службу й поєднатися в Таїнстві Євхаристії», - сказав Блаженніший Митрополит Володимир. Він також відзначив, що світлі почуття цього святкового дня «розділяють земля, і небо, і Ангели Божі».

У вітальному слові до Святішого Патріарха Алексія, Предстоятель Української Православної Церкви висловив сподівання, що любов і молитва будуть сприяти подоланню церковного розколу в Україні. «Сьогодні ми молимося й віримо в повернення тих, хто пішов з нашої Церкви, хто перебуває у відчужених товариствах, що називають себе "церквами"», - зазначив Його Блаж ... Читати далі »

Переглядів: 978 | Додав: pruxod | Дата: 29.07.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz