MENU
Головна » 2008 » Липень » 29 » КИЇВ. Святковим концертом у Палаці «Україна» завершилися урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі
18:24
КИЇВ. Святковим концертом у Палаці «Україна» завершилися урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі

Патріарх Московський і всієї Русі Алексій II відкрив концерт, присвячений святкуванню 1020-річчя Хрещення Русі, який проходив у Палаці «Україна». Предстоятель Руської Православної Церкви привітав усіх присутніх зі знаменною датою й наголосив на тому, що «прийняття Святого Православ'я киянами дало початок нашій Церкві».

Канонічна Українська Православна Церква (Московського Патріархату) гаряче бажає повернення розкольників, - заявив Патріарх Московський і всієї Русі Алексій ІІ. «Наша Церква гаряче бажає того, щоб ті її чада, які безрозсудно пішли на сторону далеко, повернулися в дім отчий. Але відбуватися це має відповідно до непорушних канонів Церкви», - сказав Предстоятель Православної Церкви на урочистому акті з нагоди святкування 1020-річчя Хрещення Русі.

За словами Патріарха, тільки в цьому разі можна уникнути подальших розділень.

Як повідомляє УНІАН, очільник Руської Православної Церкви нагадав, що в 1992 році Українська Православна Церква отримала права самоврядування, що зіставні з правами автокефалії (незалежності), і «успішно виконує своє служіння в складних умовах становлення української держави».

Патріарх подякував главам і представникам помісних православних Церков світу, які прибули на урочистості з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі до Києва, «за прояв православної солідарності».

Водночас Алексій II зазначив, що «ті, хто відпав від Церкви, намагаються використовувати щонайменшу тріщину в цій солідарності, щоб створити видимість підтримки їх з боку тієї чи іншої помісної Церкви... Все це шкодить, в першу чергу, самим розкольникам, оскільки замість покаяння вони дістають можливість виправдати своїй гріх», - додав Патріарх Алексій.

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир подякував Патріархові за візит, спільні молитви і святкування ювілею Хрещення Русі і просив його частіше приїздити до України.

У концерті взяв участь зведений хор Київської духовної академії та семінарії.

Святковий концерт - заключний пункт програми перебування Святійшого Патріарха Алексія в Україні.

За матеріалами РІСУ/Патріархія.Ru

Переглядів: 1009 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz