MENU
Головна » 2008 » Липень » 29 » КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир висловив сподівання, що любов і молитва будуть сприяти подоланню церковних розподілів в Україні
11:08
КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир висловив сподівання, що любов і молитва будуть сприяти подоланню церковних розподілів в Україні

28 липня Предстоятель Української Православної Церкви подякував Святішому Патріарху Московському й всієї Русі Алексію ІІ за звершення в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира на соборній площі Києво-Печерської лаври Божественної літургії.

«Нині радіють Ваші вірні чада, яким довелось тут з Вами разом звершувати Божественну службу й поєднатися в Таїнстві Євхаристії», - сказав Блаженніший Митрополит Володимир. Він також відзначив, що світлі почуття цього святкового дня «розділяють земля, і небо, і Ангели Божі».

У вітальному слові до Святішого Патріарха Алексія, Предстоятель Української Православної Церкви висловив сподівання, що любов і молитва будуть сприяти подоланню церковного розколу в Україні. «Сьогодні ми молимося й віримо в повернення тих, хто пішов з нашої Церкви, хто перебуває у відчужених товариствах, що називають себе "церквами"», - зазначив Його Блаженство.

«Надія наша християнська, що доповнюється любов'ю, віримо, перейде у свідомість Істини, і знову буде так, як хоче Христос - єдине стадо і єдиний Пастир (Ін. 10.16 )», - підкреслив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Досконалою цю надію, за його словами, робить візит Святішого Патріарха Московського й всієї Русі Алексія ІІ, адже «вперше за багато років паства воз'єдналася зі своїм архіпастирем».

Божественна літургія, яку очолив Предстоятель Руської Православної Церкви, показала, що «ми сини й наступники діянь святого князя Володимира», вважає Блаженніший митрополит Володимир.

Його Блаженство попросив Святішого Патріарха Алексія молитися про спасіння українського народу від спокуси розділень, «щоб люди зрозуміли й обнялися як брати єдинокровні й єдиновірні», і побажав своєму Первосвятителю довгих років життя.
 
Переглядів: 974 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz