MENU
Головна » 2008 » Листопад » 13 » Обережно: екстрасенси! Ворожки, оракули та чаклуни відтепер «працюватимуть» на державу
12:29
Обережно: екстрасенси! Ворожки, оракули та чаклуни відтепер «працюватимуть» на державу
 
- Подейкують, що Ви, пані Тетяна, астролог, тобто  відьма? Тоді скажіть, коли закінчиться ця бісова криза?
- Років через п'ять, не раніше. Але якщо вас ці строки не влаштовують, приходьте на особистий прийом - ми всі ваші проблеми вирішимо...

 (З переписки під час інтернет-конференції). 

На жаль, тепер ворожок та екстрасенсів бере під своє крило держава. 6 листопада Міністерство праці та соціальної політики України внесло до Класифікатора професій посади ворожок і астрологів. За словами заступника міністра освіти і науки України Максима Стріхи, це є підставою для введення в освітню систему навчальні програми нової спеціальності. «Міносвіти було проти, але нам відповіли, що, визнаючи ці професії, ми наслідуємо європейський досвід, а отже, інтегруємося до Європи», - відзначив Максим Стріха.

Глава Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Володимир Полохало прокоментував, що ці професії введено до класифікатора, щоб ворожки, оракули та чаклуни сплачували податки й були підконтрольні державі. «Я досить скептично ставлюся до людей цих професій, - зазначив він. - Але рішення визнати астрологів і ворожок можна виправдати, оскільки ці люди займаються тіньовою економікою».

Напевно, в умовах економічної кризи для чиновників важливішими є податки й прибуток для держскарбниці, а не духовне здоров'я суспільства.

Цікаво, що в Білорусі з 13 вересня заборонено рекламу астрологів і ворожок. Про це йдеться в прийнятому законі «Про внесення змін і доповнень у деякі закони Республіки Білорусь із питань реклами». Щоправда, відповідно до Загальнодержавного класифікатора видів економічної діяльності, «даний вид діяльності належить до класу «інші послуги» - підтвердили в Мінміськвиконкомі. 

Проти «потойбічних іпешников» виступив і Митрополит Мінський і Слуцький Філарет, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, який ще на початку цього року висловив стурбованість з приводу поширення реклами послуг астрологів і ворожок. «Це не лише не робить честі державній інформаційній системі, але й знижує її авторитет у цивілізованому суспільстві», - переконаний Екзарх.

Після прийняття цього закону в Білорусі одна розлючена «свавіллям законодавців» оракулка Варвара навіть заявляла в пресі, що «наведе порчу на депутатів, які проголосували за заборону на рекламу, таку, що їм взагалі більше не захочеться в цьому світі жити».

Необхідно зазначити, що ворожки вважають себе «індивідуальними підприємцями», тому важко зрозуміти їхні заяви про те, що «магія - це покликання»... Ще на початку 1990-х люди почали захоплюватися цілительством. Згодом на зміну прийшов «масовий приворот», «ясновидіння». Далі ринок захопили космоенергети, майстри Таро, безумовно, астрологи та оракули. Зараз магія, спіритизм, астрологія перетворилися на один із видів бізнесу. Щоб досягти своєї мети, люди часто звертаються по допомогу до окультних товариств, і для цього готові витрачати величезні суми грошей. Не дивно, що навіть новий телесеріал «Хіромант» став дуже популярним серед вітчизняних телеглядачів.

З дитячих казок відомо, що чаклуни нібито служать так званим добрим і злим духам. Спіритизм - псевдорелігійна практика, яка пропагує ідею, що за допомогою певних осіб - медіумів - можна спілкуватися з духами мертвих, отримувати відповіді на питання, що цікавлять.

Аналогічну популярність сьогодні має ще одне з окультних явищ - астрологія. Вона спонукає людину перекладати відповідальність за своє життя на небесні світила й підкорятися начебто неминучій долі.

Православна Церква відзначає «чорну духовність» окультизму. Віра в Бога облагороджує людину, а окультна «віра» духовно калічить її, оскільки мета окультних занять досить «приземлена»: довідатися таємниці, домогтися життєвого успіху, отримати чиюсь любов, помститися ворогові, когось приворожити, навести порчу. Багатьох приваблює те, що все це можна отримати без зусиль. У цій вигаданій свободі від моральних обов'язків і полягає, очевидно, головна привабливість ворожіння. Однак за такі «насолоди» людина рано чи пізно дуже дорого розплачується.

Свята Церква вчить, що звертання до ворожок, цілителів, екстрасенсів - це спілкування з темною силою, навіть якщо люди цього не усвідомлюють. Існує безліч прикрих наслідків звертання до таких «сил». Не дарма Святе Письмо закликає: «Не звертайтеся до тих, хто викликає мертвих, і до чаклунів не ходіть, і не доводьте себе до осквернення від них» (Вт. 18,10-13). 

 
Переглядів: 959 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz