MENU
Головна » 2008 » Листопад » 01

Не слід сумніватися, що молитви Святої Церкви, спасительна жертва і милостині, що звершуються за душі померлих, допомагають їм, щоб Господь був до них милостивий.

Блаженний Августин

У святому письмі Господь говорить: «Я Бог Авраама, і Бог Ісаака, і Бог Якова? Бог не є Бог мертвих, але живих» (Мф. 22, 32). Цим засвідчується, що для Бога усі - і живі, і померлі - реально існують і Він про всіх пам'ятає. Навіть найменша добра справа, зроблена людиною за життя, є цінною в очах Божих.

Подібно до Господа, пам'ятаємо і ми про наших рідних, близьких, знайомих, котрі залишили цей світ. Ми молимося за них і кожного разу під час цієї молитви співаємо «Вічна пам'ять». Це означає, що ми маємо щире бажання, аби пам'ять про добрі справи померлих, про їх богоугодне життя, завжди була в наших серцях. Щоб те добро, яке вони не встигли зробити, продовжили робити ми - живі.

Ось і сьогодні Православн ... Читати далі »

Переглядів: 945 | Додав: pruxod | Дата: 01.11.2008 | Коментарі (0)

 
«Новая позиция президента Украины относительно путей преодоления раскола свидетельствует о значительных изменениях в самом подходе к проблеме. Позиция президента становится реалистичной и взвешенной», - сказал епископ Переяслав-Хмельницкий Александр (Драбинко) в комментарии еженедельнику «Зеркало недели».

По мнению секретаря Предстоятеля УПЦ, Виктор Ющенко «фактически поддержал каноническую и экклесиологическую логику октябрьского обращения Блаженнейшего митрополита Владимира - где наш предстоятель призывал глав Поместных Православных Церквей способствовать Украинской Православной Церкви в поисках выхода из канонического кризиса и нахождении путей преодоления раскола».

Епископ Александр убежден, что новая инициатива Президента «заслуживает на поддержку» со ... Читати далі »

Переглядів: 790 | Додав: pruxod | Дата: 01.11.2008 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz