MENU
Головна » Архів матеріалів
       Дерманська недільна школа "Вікторія" існує з 1-го жовтня 2011р. при Свято-троїцькому храмі, де настоятелем є священник Юрій Линка. 28 січня 2012р. учні недільної школи відвідали Мізоцьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І - І І ступенів. Діти привітали присутніх духовно-моральним виступом та Різдвяними колядками і віншівками. По завершенню своєї програми викладачі та вихованці недільної школи подякували керівництву та учням школи-інтернату за співпрацю та надання можливості проведення подібних заходів. Також всіх присутніх глядачів пригостили солодкими цукерками з чарівного кошика Снігової королеви.  
 
Ієрей Юрій Линка
 
 
фото
 
 
Переглядів: 1209 | Додав: pruxod | Дата: 17.02.2012 | Коментарі (0)

Православна молодь храму Преподобного Агапіта Печерського (військовий госпіталь м. Рівне) активно займається волонтерською діяльністю. Молоді люди постійно відвідують Рівненський будинок дитини, активно беруть участь у виховному процесі дошкільнят. Одним з напрямів діяльності волонтерів являється зібрання коштів для дітей-сиріт. Так протягом декількох років до дня святителя Миколая Чудотворця прихожани храму збирають певні кошти для Будинку дитини.
Такий же збір коштів вирішено було провести і в період Різдвяних свят. Для цього молодь храму Преподобного Агапіта Печерського організувала та провела 29 січня 2012 року Перший благодійний турнір з міні-футболу серед православних команд. Особливо потрудився в цій благій справі Молчанов Роман. В турнірі взяли участь п’ять команд: Свято-Миколаївського та Петропавлівського храмів м. Рівне, Свято-Покровського храму с. Велика Омеляна та дві команди храму Преподобного Агапіта Печерського. Кожна команда пожертвувала кошти, які підут ... Читати далі »
Переглядів: 641 | Додав: pruxod | Дата: 07.02.2012 | Коментарі (0)

 
У Півчанському Миколаївському храмі віднедавна діє Недільна школа.
У школі навчається 20 дітей віком від 10-ти до 15-ти років.
Закон Божий викладає настоятель храму священик Михаїл Дем’янчук, а церковний спів матушка Таїсія.
Першого дня Різдва Христового після святкового богослужіння діти Недільної школи прославляли новонароджене Дитя своїми колядками та віншуваннями.
Після колядок всі діти отримали новорічні подарунки.
 
Священик Михаїл Дем’янчук
Переглядів: 792 | Додав: pruxod | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

14 січня, вперше за останні десятиліття, у день Престольного празника с. Суйми Здолбунівського району після Божественної літургії у Миколаївському храмі с. Півче (до якого й ходять парафіяни с. Суйми), відбувся хресний хід до каплички с. Суйми, що збудована на честь святого Василія Великого.
Дата побудови каплички невідома. Старожили розповідають, що капличка досить древня, можливо древніша й за Півчанський храм. У роки війни в капличку потрапив снаряд. Хоча це місце й відремонтували, та з середини каплички можна побачити слід від снаряда.
У хресному ході взяли участь жителі сіл Півче та Суйми. Очолив хресний хід настоятель храму о. Михаїл Дем’янчук.
Біля каплички було відслужено Новорічний молебень. Настоятель помазав віруючих святим єлеєм й виголосив проповідь на тему свята.
Хресний хід повернувся до святого храму й присутнім було запропоновано святкову трапезу.
... Читати далі »
Переглядів: 1098 | Додав: pruxod | Дата: 31.01.2012 | Коментарі (0)

 
Цього року заходи зі святкування Водохреща були, як ніколи, масовими. Люди все більше відчувають потребу в духовності, а саме в цей день долучитися до неї міг кожен здолбунівчанин.
Комунальне підприємство "Здолбунівводоканал” вже дев’ятий рік поспіль організовує освячення води, що видобувається з артезіанських свердловин з глибини 700-800 метрів.
Дійство відбувалось на водозаборі "Старомильськ”. Протоієрей отець Юрій Шевчук, настоятель Свято-Казанської парафії, з протидияконом Георгієм Пилипчуком освячували воду в резервуарі ємністю 1- 3 тис. кубометрів. Отже, за годину з кранів у оселі кожного здолбунівчанина вже текла свята вода. І буде текти довго, бо, як стверджує директор КП ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: pruxod | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (0)

 
У день святого Хрещення Господнього біля джерела Святого Миколая у с. Гільча, як завжди, зібралося багато люду (як з нашого району, так і сусідніх районів та областей), аби на цьому святому місці помолитися, долучитися до святині, напитися цілющої хрещенської води, відчути її благодатну силу.
Чин Великого освячення води здійснив архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. Звертаючись до присутніх зі словами проповіді, Владика наголосив на особливому значенні свята Богоявлення, привітав усіх з різдвяно-новорічними святами, з Водохрещем, побажав Божого благословення, миру, злагоди, а також закликав до єднання та консолідації усього українського суспільства задля процвітання нашої держави. ... Читати далі »
Переглядів: 1154 | Додав: pruxod | Дата: 30.01.2012 | Коментарі (1)

 
Так називався святковий вечір у с.П’ятигори, що відбувся 14 січня у місцевому Будинку культури.
Близько 50-ти дітей недільної школи зворушливо вітали свого настоятеля та односельчан з Різдвяними святами, а їхні щирі слова супроводжував церковний хор, який злагоджено співав колядки та щедрівки.
Також на свято був запрошений молодіжний хор св. Покровської церкви с. Велика Омеляна, що запропонував глядачам композицію "Шлях, що осіяла зоря".
Все переплелось у виставі: і минуле й сьогодення, але усім захотілося мати у серці хоч маленький промінчик тієї Віфлеємської зорі, що веде до Спасителя.
В ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: pruxod | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

На другий день свята Різдва Христового після богослужіння в Будеразькому інтернаті для людей похилого віку відбувся духовний концерт.
Регент храму Максимчук Антоніна Войтихівна прочитала гарні вітальні вірші, а хор виконав кілька колядок.
Після концерту настоятель Покровського храму с. Будераж протоієрей Вячеслав Грищук привітав мешканців і працівників інтернату зі святом і подарував для них ікону Божої Матері "Утішеніє", яка була придбана на кошти благодійників.
 
 
Протоієрей Вячеслав Грищук
 
Переглядів: 749 | Додав: pruxod | Дата: 27.01.2012 | Коментарі (0)

7 січня весь православний світ святкує народження Богомладенця Христа. Народженому Богу за богослужінням у цей день ми приносимо в дари свої молитви . У багатьох селах та містах є традиція не спати у цю святу ніч, а приходити до церкви і прославляти Богонемовля. Святкове богослужіння розпочинається з глибокої ночі і триває доранку. Прихожани приходячи до своїх домівок розговляються , адже саме у цей день закінчується різдвяний піст, деякий час відпочивають після нічної служби, але на серці мають таку велику радість, якою хочеться ділитися з усіма і в піснеспівах прославляти Христа.
Саме тому в селі Цурків, як і в багатьох інших селах, священик та всі бажаючі ходять від хати до хати й співають радісні пісні, які отримали ще з далеких часів назву «коляда». Цього року вирішила колядувати молодь села. Разом з батюшкою вони вирушили у невеличку подорож Цурковом. Заходячи у кожну хатину колядники несли різдвяну радість, колядували, жартували та веселили ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: pruxod | Дата: 26.01.2012 | Коментарі (0)

Вода… Влага, несущая жизнь, и стихия, сметающая все на своем пути.
Вода благословения и потопа. Какие виды святой воды существуют в православной христианской традиции и для чего они нужны?
 
Вода в Библии
Вода – один из древнейших религиозных символов. В Священном Писании она занимает ключевое место. Водой называется неоформленная материя в самом начале творения мира: после того как Бог «в начале» сотворил небо и землю, «Дух Божий носился над водою». Из воды же, согласно библейскому рассказу о творении мира, появляются первые живые существа: пресмыкающиеся и рыбы. В жизни человека, сотворенного «из праха земного», вода тоже играет очень важную роль.
Человек – часть этого мира. Принадлежа душой к миру небесному, духовному, своим телом человек всецело принадлежит миру материальному, — миру, в котором так важна вода, которая ... Читати далі »
Переглядів: 801 | Додав: pruxod | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 102 103 »

Сайт створено у системі uCoz