MENU
Головна » 2012 » Січень » 26 » Коляда йде до хати, - Христа прославляти!
20:35
Коляда йде до хати, - Христа прославляти!
7 січня весь православний світ святкує народження Богомладенця Христа. Народженому Богу за богослужінням у цей день ми приносимо в дари свої молитви . У багатьох селах та містах є традиція не спати у цю святу ніч, а приходити до церкви і прославляти Богонемовля. Святкове богослужіння розпочинається з глибокої ночі і триває доранку. Прихожани приходячи до своїх домівок розговляються , адже саме у цей день закінчується різдвяний піст, деякий час відпочивають після нічної служби, але на серці мають таку велику радість, якою хочеться ділитися з усіма і в піснеспівах прославляти Христа.
Саме тому в селі Цурків, як і в багатьох інших селах, священик та всі бажаючі ходять від хати до хати й співають радісні пісні, які отримали ще з далеких часів назву «коляда». Цього року вирішила колядувати молодь села. Разом з батюшкою вони вирушили у невеличку подорож Цурковом. Заходячи у кожну хатину колядники несли різдвяну радість, колядували, жартували та веселили прихожан. Усі з великим задоволенням і нетерпінням чекали колядників, особливо люди старшого віку, які вже немічні й не можуть відвідувати богослужіння , чути як славить Церква народженого Христа.
Наступного дня після богослужіння всі присутні висловили велику вдячність колядникам і запрошували їх у свої домівки на наступний рік.
 
Священик Олександр Мусієнко
 
 
Переглядів: 752 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz