MENU
Головна » Архів матеріалів
З благословення Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія 13 січня у Свято-Троїцькому Дерманському монастирі відбувся з’їзд православної молоді Здолбунівського і Острозького благочинь.
Молоді люди молилися за Божественною Літургією, яку очолив Владика Варфоломій у співслужінні Єпископа Городницького Олександра, благочинних Здолбунівського, Рівненського та Острозького благочинь, духовенства єпархії.
Після богослужіння Владика Варфоломій виголосив змістовну проповідь про Різдво Христове, привітав усіх зі Різдвяно-Новорічними святами та закликав молодих людей гуртуватися навколо своїх парафій й Праволславної Церкви. Адже молодь це завтрашній день Святої Церкви і яким він буде залежить від сьогоднішньої молоді.
Священики й молоді люди розділили монастирську трапезу й зібралися для духовного спілкування з священиками й між собою. Всі присутні мали можливість задати будь-яке запитання священикам і отри ... Читати далі »
Переглядів: 1003 | Додав: pruxod | Дата: 16.01.2012 | Коментарі (0)

Церковний дзвін щосвята і щонеділі кличе християн до храму. Та з особливим піднесенням звучить його мелодія в серцях людей в дні Різдва Христового.
Особливо людно було в ці дні в невеликому приходському Казанському храмі с. Стара Мощаниця. Адже сьогодні торжество, сьогодні день світлої радості, бо у Віфлеємі народився Спаситель світу, Господь наш Іісус Христос, Бог миру і любові, правди і милосердя, Який прийшов до нас грішних і недостойних. Тому цього дня кожен поспішає прийти до храму й зустріти Новонароджене Немовля, прийняти Його до свого серця та принести в свою оселю тепло Віфлеємської зірки.
В храмі зібралися і дорослі й діти. По закінченню богослужіння було проведено конкурс колядок. Наймолодшим колядникам, Вікторії Веремейчик, Анні Германюк та Андрію Белінському, виповнилось всього по три роки. Особливо порадували своїм співом Настя Загоруйко, Юра та Данило Єничі.
Теплом огорталися серця люд ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: pruxod | Дата: 16.01.2012 | Коментарі (0)

За доброю традицією до свята Різдва Христового одинокі-престарілі парафіяни отримали подарунки від Свято-Різдво-Богородичної парафії смт Мізоч.
Долучилися до цієї доброї справи підприємці селища. А саме: Андріюк Олександр Мусійович пожертвував ковбасні вироби, а Малка Іван Миколайович відпустив продукти харчування за собівартістю.
Голова ревізійної комісії храму Гончарук Олександр Віталійович розвіз подарунки власним автомобілем.
Одинокі люди часто обділені увагою. То ж надіємось, що ці невеличкі подарунки й відвідини до свята будуть для них розрадою й допомогою.
Нехай Господь всім, хто долучився до цієї доброї справи, воздасть сторицею.
 
ФОТО:
 
Переглядів: 668 | Додав: pruxod | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)

29 грудня в Різдво-Богородичному храмі смт Мізоч відбулась сповідь духовенства Здолбунівського благочиння.
Богослужіння очолив благочинний протоієрей Олександр Карпюк.
Сповідали священиків духівник благочиння протоієрей Олександр Данилюк та його помічник протоієрей В’ячеслав Грищук.
За Божественною Літургією всі священики причастилися святих Христових Тайн.
Після богослужіння було проведено збори благочиння, де серед інших питань було розглянуте питання по призначенню відповідальних за напрямками соціального служіння.
 
Було призначено наступних священиків:
 
1. Робота з молоддю – свящ. Юрій Линка (с. Дермань)
протодиякон Георгій Пилипчук (м. Здолбунів)
2. Освіта (світські школи) – диякон Роман (м. Здолбунів)
(недільні школи) – свящ. Василі ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: pruxod | Дата: 06.01.2012 | Коментарі (0)

 
Во всех монастырях, соборах, храмах имеются свои особо памятные даты. Так и в Почаевской лавре.
Наверное, каждый из нас, просматривая календарь издательства монастыря, может видеть, что 1 января, как и все особо почитаемые праздники в монашеской обители, выделен зеленым цветом.
В первый день Нового года тысячи верующих собрались в Почаевской Лавре, дабы молитвенно почтить день кончины преподобного Амфилохия.
Именно в этот день Православная Церковь молитвенно вспоминает кончину преподобного и богоносного отца нашего Амфилохия, предивного целебника Почаевского. Вот уже десять лет со дня прославления преподобного Господь в этот день проявляет к нам свою особую милость. Ког ... Читати далі »
Переглядів: 711 | Додав: pruxod | Дата: 04.01.2012 | Коментарі (0)

 
З ініціативою не боротися з зображеннями драконів, що є символами 2012 року відповідно до східного китайського календаря, а запропонувати інший символ — перемоги добра над злом — виступили напередодні Нового року священнослужителі Української Православної Церкви.
«У новому році даруйте замість драконів зображення Георгія Переможця!» — закликав віруючих прес-секретар Блаженнішого Митрополита Володимира, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко на порталі «Православіє в Україні».
У нашому суспільстві вже протягом багатьох років існує традиція відзначати не новий рік благості Божої, а «рік кролика» чи «тигра». І на думку отця Георгія, спробувати подолати цю тенденцію можуть православні віруючі саме у 2012-му, запропонувавши замість символу зла — дракона, сим ... Читати далі »
Переглядів: 703 | Додав: pruxod | Дата: 31.12.2011 | Коментарі (0)

 
Рідвяне послання Преосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, всечесному духовенству, чернецтву і всім вірним Української Православної Церкви в Рівненській єпархії
 
Возлюблені у Господі всечесні отці, дорогі браття і сестри!
В ці різдвяні дні знову кличе нас Свята Православна Церква перенестись думками в ту далеку, але для віруючих людей таку близьку Віфлеємську ніч, котра сповістила всьому світу про тайну Боговтілення. Ця радісна звістка хвилює й радує нас, бо заради нас і заради нашого спасіння сьогодні Безначальний починається, приходить на землю через народження від Пречистої Діви Марії в образі простої людини, приходить в образі раба Той, Ко ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Додав: pruxod | Дата: 31.12.2011 | Коментарі (0)

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
В.Ф. ЯНУКОВИЧУ
Вельмишановний Вікторе Федоровичу!
Останнім часом на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Київської Митрополії УПЦ та Юридичного відділу УПЦ надходять чисельні письмові звернення, в яких священно- та церковнослужителі, а також вірні Української Православної Церкви висловлюють своє глибоке занепокоєння ходом виконання Закону України «Про захист персональних даних». Особливе занепокоєння всієї повноти УПЦ викликає той законодавчий припис цього Закону…, згідно з яким на релігійні організації покладається обов’язок з обробки персональних даних членів релігійних об’єднань або осіб, які підтримують постійні контакти з релігійними об’єднаннями у зв’язку з характером їхньої діяльності.
Без винятку всі сто відсотків респондентів згодні в тому, що даним Законом… «порушуються їхні конституційні свободи і права». Заявники також вважають, ... Читати далі »
Переглядів: 628 | Додав: pruxod | Дата: 29.12.2011 | Коментарі (1)

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 102 103 »

Сайт створено у системі uCoz