MENU
Головна » 2012 » Січень » 1 » Cвященнослужителі УПЦ закликали віруючих замість зображень зі східного календаря дарувати один одному ікони великомученика Георгія Переможця
22:37
Cвященнослужителі УПЦ закликали віруючих замість зображень зі східного календаря дарувати один одному ікони великомученика Георгія Переможця
 
З ініціативою не боротися з зображеннями драконів, що є символами 2012 року відповідно до східного китайського календаря, а запропонувати інший символ — перемоги добра над злом — виступили напередодні Нового року священнослужителі Української Православної Церкви.
«У новому році даруйте замість драконів зображення Георгія Переможця!» — закликав віруючих прес-секретар Блаженнішого Митрополита Володимира, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко на порталі «Православіє в Україні».
У нашому суспільстві вже протягом багатьох років існує традиція відзначати не новий рік благості Божої, а «рік кролика» чи «тигра». І на думку отця Георгія, спробувати подолати цю тенденцію можуть православні віруючі саме у 2012-му, запропонувавши замість символу зла — дракона, символ перемоги добра над злом — образ святого великомученика Георгія, який перемагає змія.
А сайт Донецької єпархії «Донбас Православний» запропонував читачам цілу «антидраконівську» підбірку.
Як наголошує головний редактор сайту, прес-секретар єпархії протоієрей Георгій Гуляєв, у випадку з драконом, як символом 2012 року, православні віруючі мають чітко називати біле білим, а чорне чорним. А дракон, хоч яким би симпатичним його не намагалися зображувати на календарях та листівках, завжди був і залишається символом зла.
«…Дракон - це втілення зла, це той місткий символ, коли людина визнає й чітко визначає, що хитрість, підлість, жорстокість - це погано. І саме проти цього завжди боролися християни - у своїй душі, а воїни боролися з ворогом».
Тож «місце дракона — під копитом коня святого Георгія» — зазначається на сайті, а не в оселях православних християн.
 
http://orthodoxy.org.ua/
Переглядів: 702 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz