MENU
Головна » 2010 » Лютий » 25 » Святіший Патріарх Кирил та Блаженніший Митрополит Володимир благословили новообраного Президента України
18:19
Святіший Патріарх Кирил та Блаженніший Митрополит Володимир благословили новообраного Президента України
 
Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил разом с Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Володимиром благословили новообраного Президента України на щасливе правління.
О 9-й годині ранку в Києво-Печерській Лаврі розпочався урочистий інаугураційний молебень, на якому були присутні тисячі віруючих, архієреї Української Православної Церкви, народні депутати, представники громадських організацій та інтелігенції.
Під час молебню Церква молилась «за здоров’я, спасіння, добрий успіх у справах та перемогу на ворогів» новообраного Президента України Віктора Федоровича Януковича.
Блаженніший Митрополит Володимир прочитав Святе Євангеліє, а Святіший Патріарх Кирил виголосив молитву. На завершення молебню Святішій Патріарх Кирил подарував Віктору Федоровичу образ Спасителя та виголосив вітальну промову, у якій побажав новообраному Президентові України Божої помочі в його служінні своєму народові.
Його Святість наголосив, що Президентська влада є насамперед служінням ближнім, яке часом вимагає навіть «самому себе розіп’яти за свій народ». Патріарх також зазначив, що інаугурація відбувається в день, коли Церква вшановує пам'ять святителя Алексія, який був митрополитом Київським, Московським та всієї Русі, що засвідчує спільний духовний корінь наших народів.
Святіший побажав Віктору Федоровичу подолати політичне, історіософське та релігійне роз’єднання в українському суспільстві, а також економічну кризу і корупцію. Свою промову Святіший завершив словами молитви за Україну: «Боже великий, єдиний, Русь-Україну храни, волі і світла промінням Ти її осіни».
У відповідь Віктор Янукович подякував Святішому Патріарху Кирилу, Блаженнішому Митрополиту Володимиру та всім присутнім за щиру молитву і висловив впевненість, що з Божою допомогою народ України здолає всі труднощі і виклики сучасності. «Ми будемо єдині заради наших дітей та онуків і зможемо побудувати сильну державу, яку поважатимуть в світі. І хай допоможе нам Бог!», - сказав новообраний Президент України.
 
http://pravoslavye.com/
Переглядів: 598 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz