MENU
Головна » 2010 » Лютий » 24 » Святіший Патріарх Кирил прибув в Україну
19:40
Святіший Патріарх Кирил прибув в Україну

Як повідомляє офіційний сайт Української Православної Церкви, в середу ввечері, 24 лютого, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув до Києва. В аеропорту «Бориспіль» його зустрічали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, постійні члени Священного Синоду УПЦ, а також Міністр закордонних справ України Петро Порошенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Михайло Зурабов і народний депутат України Микола Азаров. Предстоятеля Руської Православної Церкви супроводжує голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфеєв). Цього ж дня, напередодні святкування Собору всіх преподобних Києво-Печерських, що відзначатиметься в неділю, 28 лютого, Святіший Патріарх помолиться у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври та відвідає печери, де вклониться мощам преподобних.
У день пам'яті Іверської ікони Божої Матері, в четвер, 25 лютого, в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил разом з Митрополитом Київським і всієї України Володимиром звершить молебень, під час якого буде молитися за Україну та український народ.
Після молебня Святіший Патріарх у співслужінні Предстоятеля Української Православної Церкви та постійних членів Священного Синоду УПЦ звершить Літургію Передосвячених дарів.
Протягом візиту запланована зустріч з новообраним Президентом України Віктором Януковичем. Українська Православна Церква просить не політизувати візит в Україну Предстоятеля Руської Православної Церкви та в дні Великого посту утриматися від різких та емоційних оцінок, зосередившись на молитві й пошуках шляхів порозуміння та братньої любові між людьми.

http://orthodoxy.org.ua/
Переглядів: 685 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz