MENU
Головна » 2011 » Січень » 3 » Різдвяне послання
15:55
Різдвяне послання
 
Різдвяне послання
Преосвященного Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, боголюбивим пастирям, чесному чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви Рівненської єпархії
 
Всечесні отці, дорогі браття і сестри!
Пройшли віки, збігли тисячоліття з того часу, коли у Віфлеємській печері, огорнутий великою таїною, народився Спаситель світу - Господь наш Іісус Христос. Ми, вірні сини і дочки нашої святої Матері-Церкви, не дивлячись на такий великий проміжок часу, продовжуємо урочисто святкувати цю величну світову подію, яка об'єднала небо і землю, і разом з ангелами співати дивну ангельську пісню: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир і благовоління між людьми».
Христос народився у Віфлеємській печері, тому всі народи продовжують говорити про Нього, так як Він є Світлом для світу і саме Йому належить просвіщати будь-яку людину, яка приходить в цей світ. Христос народився в часі, але народився для всіх часів і для всього роду людського.
Ніколи ще так не відкривалась перед людиною безкінечна досконалість Божа, як відкрилась вона нині через народження Сина Божого, одвічно Народженого від Бога Отця. Досконалий Бог став звершеною Людиною - безмежне з'єдналось з обмеженим і залишилось таким, яким було раніше. Тобто, людська природа не зменшилась Божеством, обмежене не пропало в безкінечному. Обидві природи в Лиці Богочоловіка Христа будуть вічно з'єднані між собою і вічно залишаться такими, як були раніше. Свята Церква нас навчає, і ми віруємо, що дві природи - Божественна і людська - з'єднались в одному Лиці Спасителя нашого Господа Іісуса, не зливаючись і не розділяючись.
Нині, взявши на себе людську природу від Пречистої Діви Марії, Сам Цар царствуючих і Господь господствуючих з'єднав у Собі нез'єднане, вічне з тимчасовим, безсмертне з тлінним. Нехай буде благословенне Ім'я Його від нині і до віку, і славою Його наповниться вся земля.
Дорогі браття і сестри! Щиросердечно вітаю всіх Вас зі святом Різдва Христового і наступаючим Новоліттям. Зустрічаючи різдвяно-новорічні свята, ми думкою повертаємось у рік минулий, який був для нас роком благості Господньої. Господь, неодноразово випробовуючи нас, благословляв нас Своїми ласками і щедротами. З ласки Божої в минулому році ми урочисто відсвяткували 20-річчя Рівненської єпархії, цілу низку ювілеїв наших храмів і святих обителей.
Покладаючись на милосердя Боже, ми віримо, що щедрий Господь, Народжений у Віфлеємі від Пречистої Діви Марії, благословить Своєю ласкою і щедротами і наступаюче літо благості Божої.
Одночасно ми, як православні християни, повинні пам'ятати, що для віруючих людей свято Різдва Христового стає початком нових духовних подвигів заради спасіння своєї безсмертної душі. А для цього ми повинні свято виконувати волю Господню, святу і спасительну, яка проявляється не тільки у виконанні Його святих заповідей, але й у справах любові і милосердя до ближніх своїх. Про ближніх своїх ми повинні пам'ятати завжди і особливо у дні Різдва Христового, оточивши їх своєю увагою і любов'ю.
Розділяючи з усіма Вами радість свята Різдва Христового і Новоліття, я сердечно вітаю усіх Вас і щиро бажаю Вам духовної радості, доброго здоров'я, щедрої помочі Божої та многоліття. Бог же любові та миру, Народжений від Пречистої Діви Богородиці і Спочиваючий у Віфлеємських яслах, нехай благословить усіх нас Своїми ласками та щедротами і приведе до спасіння й життя вічного. Амінь.
Переглядів: 693 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz