MENU
Головна » Архів матеріалів
9 жовтня 2012 у обласному призивному пункті відбулося свято призовника.
На запрошення обласного військового комісаріату на свято був запрошений настоятель Свято-Казанської парафії м. Здолбунів о.Юрій Шевчук.
Отець Юрій благословив майбутніх воїнів на військову службу і окропив їх святою водою.
 
 
 
Переглядів: 795 | Додав: pruxod | Дата: 19.10.2012 | Коментарі (0)

Маленькими дітьми ми боялися темряви. Боялися за поламані іграшки чи брудні колготи, за котрих влетить від мами чи бабусі. Школярами ми боялися поганих оцінок, кепкування друзів з «не модних» речей, в котрих ми були одягнуті, вчителів, щоб не визивали до дошки.
Прийшовши здобувати знання в великі міста, ми почали жахатися всього, що нас оточувало. Але мало-по-малу ми почали адаптовуватись - вчитись на своїх помилках, співчувати, веселитись, радіти та плакати. Порівнюючи наше покоління і покоління наших дітей, страх почав охоплювати і наші душі.
Страшний занепад моралі.
Мільйони спустошених душ і сердець, котрі заповнюються алкоголем, цигарками, тимчасовими статевими зв’язками.
І знову страх. Він нав’язується телебаченням, радіо, біг-бордами, рекламами. Він засівається людською злобою, людським тавруванням, людською байдужістю та несприйняттям.
Чому так багато суїцидів серед молоді?
Страх...
Чому стільки покинутих дітей та безбатченків?
... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: pruxod | Дата: 17.10.2012 | Коментарі (0)

9 жовтня в Іоанно-Богословському храмі с. Ступно - Престольний Празник.
Святкове богослужіння, на запрошення настоятеля храму протоієрея Бориса Гарбузюка, очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Йому співслужило 14 священиків Здолбунівського та сусідніх благочинь.
Після Божественної Літургії було звершено хресний хід навколо храму та відслужено святковий молебень.
Благочинний виголосив слово повчання та привітав присутніх зі святом.
Настоятель дякував всім за спільну молитву.
Особливістю цьогорічного святкування стало те, що за богослужінням був присутнім голова Здолбунівської районної державної адміністрації Шуль Віталій Степанович, який пожертвував на храм ікону Богоматері та вніс грошову пожертву. Віталій Степанович звернувся до парафіян та присутніх зі словом вітання.
Також було прочитано вітальний ли ... Читати далі »
Переглядів: 986 | Додав: pruxod | Дата: 10.10.2012 | Коментарі (0)

З благословіння Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія, 4 жовтня 2012 року відбулися збори священиків Здолбунівського благочиння. Збори провів благочинний протоієрей Олександр Карпюк.
На зборах було обговорено місіонерську діяльність благочиння й було намічено напрямки діяльності на майбутнє.
Також було затверджено список відповідальних священиків по напрямках місіонерської діяльності, який буде поданий на затвердження Правлячому Архієрею.
 
Список відповідальних священиків по напрямках місіонерської діяльності Здолбунівського благочиння
 
1. Відповідальний за роботу з молоддю – свящ. Юрій Линка (с. Дермань)
Заступник - протодиякон Георгій Пилипчук (м. Здолбунів)
2. Відповідальні за освіту (світські школи) – диякон Роман (м. Здолбунів)
(недільні школи) – свящ. Василій Киричук (м. Здолбунів)
3. Відповідальний за співпрацю з МВС – прот. ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Додав: pruxod | Дата: 06.10.2012 | Коментарі (0)

Как подчеркнул епископ Обуховский Иона, от введения новых электронных документов ничего хорошего ждать не приходится, однако паниковать и преувеличивать масштабы обеспокоенности этой проблемой православными нельзя.
«Конечно, как для православных, так и для неправославных граждан от введения все новых и новых способов контроля государства за жизнью человека ничего хорошего ждать не приходится. И Церковь в своих обращениях об этом неоднократно говорила. Но паниковать и преувеличивать масштабы обеспокоенности этой проблемой православными верующими – нельзя», — заявил наместник Киевского Свято-Троицкого Ионинского монастыря епископ Обуховский Иона в комментарии по поводу нового Закона «О Едином государственном демографическом реестре».
По словам владыки, нет оснований утверждать, что в идентификационном коде и биометрическом паспорте стоит так называемая «печать антихриста». Как известно из Апокалипсиса, сначала он должен прийти, а потом уже будет ставить начерта ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Додав: pruxod | Дата: 05.10.2012 | Коментарі (1)

Дев’ятнадцятого вересня 2012 року, в день Чуда Архістратига Божого Михаїла, у с. Мала Мощаниця було освячено місце під будівництво храму.
Богослужіння, на запрошення настоятеля храму протоієрея Юрія Блощенка, очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк в співслужінні духовенства Здолобунівського та сусіднього Дубенського благочиння.
На молебень Перед початком всякого доброго діла, що був відслужений після Божественної Літургії прибув голова РДА Шуль Віталій Степанович, за підтримки якого розпочалась ця богоугодна справа.
Після молебню було освячено хрест, що збудований на місці, де в скорому часі має бути вівтар храму та освячено місце святою водою.
Благочинний виголосив слово проповіді на тему свята, а настоятель дякував всім присутнім за спільну молитву.
Всі просили допомоги Божої для будівництва храму й висловлювали надію на те, що в скорому часі на освяченому місці буде збудова ... Читати далі »
Переглядів: 816 | Додав: pruxod | Дата: 29.09.2012 | Коментарі (0)

Першого вересня, після хорошого відпочинку на літніх канікулах, учні святкують день знань. Всі дітки заздалегідь підготовлені до цього, з радістю вступають на шкільне подвір’я, щоб з новими силами сісти за парти і розпочати новий навчальний рік.
Вперше в Ступнівському НВК урочисту лінійку прикрасив святковий молебень перед початком навчання отроків, який очолив настоятель Іоанно-Богословського храму с. Ступно протоієрей Борис Гарбузюк.
Після прочитаних молитв, священик окропив учнів, вчителів та всіх присутніх святою водою. Звертаючись з повчанням привітав діток зі святом, бажаючи їм міцного здоров’я та досягнення високого рівня знань для укріплення нашого майбутнього і процвітання нашої держави.
На закінчення молебню було виголошене многолітня і окроплено всі класи.
Будемо надіятись, що в дальнійшому це залишиться традицією в нашому селі і з Божою допомогою підвищиться духовність у ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: pruxod | Дата: 20.09.2012 | Коментарі (1)

28 серпня своє престольне свято на честь Успіння Пресвятої Богородиці молитовно відзначали прихожани села Глинськ Здолбунівського району разом із молодим настоятелем отцем Олегом та гостями.
 
 
Початок своєї історії храм в селі Глинськ бере ще з XVI століття (1563 року), коли вперше було збудовано церкву.
Після Брестської унії 1596 року православні церкви перетворили на уніатські, така ж участь спіткала і Глинську. З невідомих причин храм був зруйнований, бо вже в 1618 році на тому місці була побудована каплиця над іконою Почаївської Божої Матері, яка залишилась неушкодженою під час руйнування храму.
В 1775 році Глинський поміщик Ремігію ... Читати далі »
Переглядів: 1388 | Додав: pruxod | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)

20 серпня, по благословенню Владики Варфоломія, відбувся хресний хід в якому я приймав участь. Він брав свій початок з Різдво-Богородичного храму с. Мізоч. Йшовши хресним ходом всі присутні співали молитви до Богородиці, Господа Ісуса та запєви. Дійшовши до с. Дермань ми зайшли до Троїцького храму, де на подвір’ї побачили каплицю, яка зроблена з липи. Вийшовши з храму хресний хід направився до Троїцького монастиря в тому ж селі. Після закінчення молебень з акафістом була проведена екскурсія по монастирю де я дізнався багато чого цікавого. Вийшовши з монастиря хресний хід направився до джерела св.. Миколая. Погода була сприятлива для хресного ходу, хоч трохи і було гаряче. Загалом хресний хід мені дуже сподобався. На мою думку потрібно влаштовувати більше подібних заходів.
Беднарук Олександр с. Урвенна
 
Ми ( я і моя сестра Євгенія) приймали участь в Хр ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: pruxod | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 102 103 »

Сайт створено у системі uCoz