MENU
Головна » 2009 » Січень » 25
На заседании Архиерейского Собора состоялось избрание трех кандидатов на вдовствующий Московский Патриарший Престол. Ими стали Патриарший местоблюститель митрополит Смоленский и Калининградский Кирилл (97 голосов), митрополит Калужский и Боровский Климент (32), и митрополит Слуцкий и Минский Филарет (16 голосов).

Из выбранных Архиерейским собором кандидатов на Поместном Соборе Русской Православной Церкви 27 января будет избран новый, шестнадцатый Патриарх Московский и всея Руси.
 
Переглядів: 858 | Додав: pruxod | Дата: 25.01.2009 | Коментарі (0)

 
В інтерв'ю тижневику «Дзеркало тижня» Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир заявив про те, що питання про зміну канонічного статусу Української Православної Церкви не порушуватиметься на Помісному соборі делегатами від УПЦ. «Нинішній статус Української Православної Церкви є оптимальним», - сказав Його Блаженство.

«Канонічний статус, наданий нашій церкві вісімнадцять років тому, пройшов випробування часом, показав свою життєздатність, дав нам можливість об'єднати паству, стати, за словом апостола, "усім для всіх". Тому ми очікуємо від Собору, що цей статус дістане соборне підтвердження», - додав Предстоятель УПЦ.

Оскільки Помісному собору належить вища влада в питаннях віровчення і канонічного устрою у межах Московського Патріархату, частиною якого нині є і Українська Православна Церква, він має зат ... Читати далі »

Переглядів: 796 | Додав: pruxod | Дата: 25.01.2009 | Коментарі (0)

Сайт створено у системі uCoz