MENU
Головна » 2012 » Березень » 20 » З життя Свято-Георгіївської парафії с. Кунин
22:34
З життя Свято-Георгіївської парафії с. Кунин
 
В період Великого Посту усугубилось молитовне життя Свято-Георгіївської парафії в с. Кунин.
З глибоким покаянним настроєм, під читання зворушливого канону преподобного Андрія Критського пройшов перший тиждень Великого Посту. По особливому ставляться прихожани й до поминання своїх спочилих родичів. Виконуючи свій християнський, синівський обов’язок, поспішають прихожани в слідуючі три поминальні суботи до храму, де разом з своїм настоятелем ієреєм Сергієм Тимощуком моляться за упокій своїх спочилих, дорогих їм людей. І недаремне таке симфонічне поєднання покаяння й поминальних служб у Великий Піст. Люди молячись за померлих, задумуються над їхньою участю в загробному житті – переживають за них і це приводить їх до аналізу власного життя, до думки про майбутнє своєї душі, наслідком чого є переосмислення буття, та реальні переміни в житті на краще.
До молитви неабияк додається й постова атмосфера храму й постове убранство й Голгофа під час читання канону, і канун з свічами під час читання 17-ої кафізми. Ці наявні засоби для нашого спасіння благотворно впливають на душі вірян.
Трепетно та радісно стає на душі настоятеля, коли бачить позитивні зміни в духовному житті приходу. Бо немає більшої радості для пастиря, ніж бачити спасіння своєї пастви. Адже, в молитві з ними та за них проходить все його життя.
 
Священик Сергій Тимощук
 
 
 
Переглядів: 719 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz