MENU
Головна » 2012 » Березень » 21 » Винос Чесного і Животворящого Хреста
22:14
Винос Чесного і Животворящого Хреста
У третю неділю Великого посту, яка іменується Хрестопоклонною, за вечірнім богослужінням, на Утрені , виноситься Чесний і Животворящий хрест Господній для поклоніння вірним. Назву свою вона отримала  від того, що в цей день  звершується поклоніння Хресту, і прославляються викупні заслуги розіп’ятого Христа Спасителя.

На початку Великого посту Церква благословляла усіх віруючих на молитовні труди і подвиги. Як хоробрих воїнів Вона закликала йти по спасительному шляху покаяння проявляючи мужність і відвагу. І ось настала середина молитовних подвигів. Хто з більшою ревністю проходив цей нелегкий шлях, хто більше подвизався в молитві, покаянні і інших ділах благочестя, той має потребу в підкріпленні. Щоб надихнути  подвижників в подальшому продовженні молитовних подвигів Церква Христова подає нашій увазі знаряддя нашого спасіння – Хрест Господній. Ним Вона нам нагадує про ті муки і страждання, які Господь  Іісус Христос стерпів за нас і заради нашого спасіння. Підкріплюючи Хресною силою в пості і молитві Церква закликає кожному взяти свій хрест і йти впевнено по тернистому , славному шляху, який своєю кров’ю проклав нам Господь до вічної слави.

У Свято –  Катеринівському храмі м.Здолбунів за вечірнім богослужінням на Утрені, під час співу:Святий Боже…  Хрест Господній з Алтаря був винесений на середину храму для поклоніня вірним.

                      http://aikatepina.com

                                             Фотографії:


Фрагмент Відео Виносу Хреста Господнього. Утреня. 17.03.2012р. 

Переглядів: 954 | Додав: Aleksandr | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz