MENU
Головна » 2010 » Липень » 7 » Отпуст у селі Гільча + фото
18:19
Отпуст у селі Гільча + фото
7 липня у день Різдва святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна у Свято-Миколаївському храмі  с. Гільча - отпуст.
 
Не відомо, чому саме цього дня святкується отпуст у Гільчанському храмі, але є припущення, що в зв’язку з тим, що недалеко від храму є цілюще джерело святителя Миколая. Хреститель Господній Іоанн звершив Хрещення Господа теж у водах ріки Іордан. Можливо так колишні парафіяни хотіли прославити хрестителя Господнього, адже цього дня, як і в день Престольного празника на джерелі звершується освячення води.
 
Також, можливо, саме у цей день було освячено Гільчанський храм.
 
Святкову Божественну Літургію очолив благочинний Здолбунівського району, митрофорний протоієрей Олександр Карпюк. Співслужили йому десятеро священиків Здолбунівського, Острозького та Рівненського благочинь. Ще більше священиків взяли участь у Хресному ході до джерела святителя Миколая, де було відслужено Водосвятний молебень.
 
Благочинний звернувся до присутніх зі словом проповіді, а настоятель храму, протоієрей Валерій Усик подякував всім присутнім за спільну молитву.
 
Також відбулась святкова трапеза.
 
Потрібно відмітити, що на даний час ідуть зовнішні ремонтні роботи храму, а кілька років тому було опоряджено і цілюще джерело.
 
ФОТО:
 
Отець Олег Зелінський звершує Проскомидію
 
Під час Божественної Літургії
 
Настоятель храму
 
У храмі під час богослужіння
 
 
Священики на Великому Вході
 
Причащання священиків
 
Храмові ікони вишиті бісером
 
Проводиться позолота куполів храму
 
Читається Євангеліє на Хресному ході
 
Хресний хід прямує до джерела
 
Під час Водосвятного молебню
 
 
Освячення води
Переглядів: 1030 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz