MENU
Головна » 2012 » Березень » 21 » Хрест Христовий
11:15
Хрест Христовий
Винос святого Хреста у храмі с. Копиткове
 
В сьогоднішній день Хрестопоклонної неділі Церква Христова прославляє святий Хрест Спасителя та повчає своїх вірних про плоди хресної смерті Богочоловіка,нагадуючи нам і про необхідність несіння нашого хреста, гідне пронесення якого є запорукою нашого спасіння.
Хрест, на котрому був розп'ятий Христос - це велика святиня, це жертовник, на якому була принесена Жертва понад жертвами. Для нас, людей, важко до кінця усвідомити, що смерть Христова це подія, яку важко було зрозуміти та сприйняти навіть ангелам Божим, на яку бездушне та нерозумне творіння не могло дивитись, що і сонце в цей час померкло. Смерть Безсмертного та Животворящого, Який Сам все животворить, була нонсенсом для вірних Старозавітньої Церкви, які запитували, як може померти Той, Хто, згідно з пророцтвами, перебуває вічно, Той, хто про Себе сказав Я - Ягве (Я Той, що є; Я є Сущий) .Але саме ця смерть стала початком нашого воскресіння, без неї наша вічність була б примарною та доля загробного буття - жалюгідною.
Святитель Іоан Златоуст говорить: "Син Божий воплотився, щоб принести Себе в жертву, яка могла б очистити нас та примирити нас з Богом".
Дорогі брати і сестри! Споглядаючи на Хрест Христа та поклоняючись Йому, очистьмо себе від гріхолюбності та візьмімо на рамена свої свій хрест, тобто станьмо кращими, у всіх подіях нашого життя проявляймо думками, словами, ділами чесність та правдолюбність. Прикладаймо зусилля до свого духовного вдосконалення, прикликаючи на допомогу Бога і побачимо, що цей тягар Христовий, який за словом Спасителя візьмем на себе, є легким та приємним, на відміну від тягаря гріховного, який є тяжким та огидним. Амінь.
 
Прот. Олександр Данилюк, настоятель Хресто-Воздвиженського храму с. Копиткове, духівник Здолбунівського благочиння
Переглядів: 834 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz