MENU
Головна » Архів матеріалів
Цими днями у храмах Здолбунівського благочиння служаться молебні перед початком навчання.
Діти разом з батьками та вчителями приходять до храмів Божих. Після сповіді, за Божественно Літургією приступають до Таїнства Причастя. Під час молебних співів просять у Господа розуму для сприйняття, під час навчання у школі, всього корисного і мудрості для того, щоб не сприймати злого.
Після окроплення святою водою у  багатьх храмах діти отримують просфори і святі іконки, які беруть з собою на благословіння у школу.
У своїх проповідях священики наставляють дітей на добро й слухняність.
Нехай Милосердний Господь благословить усіх дітей на добре навчання, яке, пізніше, у дорослому житті допоможе для них служити Богові та людям і здобувати й для себе "хліб насущний".
Переглядів: 900 | Додав: pruxod | Дата: 30.08.2008 | Коментарі (0)

 
Щойно вийшов з друку черговий щорічник "Рівненська єпархія - 2007".
В ньому вміщені матеріали про життя Рівненської єпархії у 2007 році. Також вміщені фотографії всіх настоятелів храмів, відомості про монастирі та духовні навчальні заклади єпархії.
У рубриці "Церковне краєзнавство", серед багатьох матеріалів, є матеріал Михальчука Романа "Палацово-парковий ансамбль в Мізочі: минуле і сучасне". Крім названих матеріалів на сторінках щорічника є безліч інших цікавих статей.
З благословіння Владики Варфоломія над створенням щорічника працював благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Верстка та дизайн Сергія Нестерова.
Щорічник буде розповсюджуватися по парафіях Рівненської єпархії.
 
 
Переглядів: 851 | Додав: pruxod | Дата: 29.08.2008 | Коментарі (0)

 
У середу, 27 серпня, Українська Православна Церква відзначила 900-річчя від дня прославлення у лику святих одного з засновників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври — преподобного Феодосія Печерського.
Цього дня намісник обителі архієпископ Вишгородський Павел звершив святкову Божественну літургію в Трапезному храмі в ім’я преподобних Антонія та Феодосія Печерських. Таким чином, Лавра відзначила сьогодні престольне свято.
Владиці співслужили колишній благочинний монастиря єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також насельники у священному сані.

orthodox.org.ua
Переглядів: 894 | Додав: pruxod | Дата: 29.08.2008 | Коментарі (0)

Віруючі Здолбунівщини, як і всі православні християни, відзначили свято Успіння Пресвятої Богородиці.
В Здолбунівському благочинні дві парафії відзначають в цей день Престольний празник. Це парафії Свято-Успенських храмів с. Залісся та с. Глинськ.
Богослужіння в храмі с. Глинськ очолив благочинний Здолбунівського району протоієрей Олександр Карпюк. Після Божественної Літургії, святкового молебню з хресним ходом навколо храму та уставного многоліття, благочинний привітав парафіян храму та гостей зі святом, та виголосив проповідь. Після проповіді благочинний привітав настоятеля храму, духівника Здолбунівського благочиння протоієрея Ярослава Ковальчука з 69-літтям від дня народження та побажав Божого благословення і многих літ життя.
Настоятель запросив духовенство та гостей з сусідніх сіл на святкову трапезу.
 
Переглядів: 933 | Додав: pruxod | Дата: 28.08.2008 | Коментарі (0)

 
23 серпня у столичній галереї «Лавра» (вул. Івана Мазепи, 17), з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, розпочалася виставка-ярмарок «Спасове свято - православна трапеза». Такі заходи привертають увагу киян і численних туристів і паломників, що відвідують столицю України і прагнуть ознайомитися з її духовним надбанням.

На виставці представлена продукція з різних регіонів нашої країни, а також з інших держав - Греції, Румунії, Росії, Білорусі. Відвідувачам пропонують великий вибір ікон, літератури релігійного змісту, прикрас, сувенірів, облачень для священнослужителів і церковного начиння. Окремо слід відзначити широкий асортимент відео- і аудіопродукції - це записи богослужбових піснеспівів відомих цер ... Читати далі »

Переглядів: 835 | Додав: pruxod | Дата: 27.08.2008 | Коментарі (0)

26 серпня відбулися збори благочинних Рівненської єпархії. Провів збори Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій. На зборах було затверджено святкування 1020-ліття Хрещення Русі у благочиннях Рівненської єпархії.
Як уже повідомлялось, 3 вересня,  о 9 годині у свято-Катеринівському храмі м. Здолбунів буде відслужена Божественна Літургія та святковий молебень. Богослужіння очолить Владика Варфоломій.
Після святкової трапези у будинку культури локомотивного депо відбудеться спільний концерт церковних хорів Здолбунівського благочиння та колективу художньої самодіяльності районного будинку культури.
Здолбунівське благочиння представлятимуть хори храмів м. Золбунів, смт. Мізоч, с. Гільча, с. Кунин, с. Миротин та с. Копитків.
14 вересня святкування 1020-ліття Хрещення Русі відбудеться у всіх храмах Рівненської єпархії.
Також 3 вересня у Катеринівський храм м. Здолбунів, для поклоніння віруючим, будуть привезені ... Читати далі »
Переглядів: 1010 | Додав: pruxod | Дата: 26.08.2008 | Коментарі (0)

У п'ятницю, 22 серпня, на батьківщину святого Димитрія Ростовського - у місто Макарів Київської області - з російського Ростова-на-Дону було доставлено частку його мощей для постійного зберігання та вшанування. У 1650-1660-х роках, коли там мешкав майбутній святитель юний Данило Туптало, Макарів був маленьким козацьким хутором, захованим у зелені навколишніх лісів. Тепер це відомий районний центр з розвинутою соціальною інфраструктурою. До речі, наступного року місто відзначатиме 300-річчя з дня кончини святителя Димитрія Ростовського, що можна розцінювати як значну духовно-культурну подію для місцевої громади.

Мощі святителя Димитрія зустрічали: духовенство Макарівського благочиння на чолі з керуючим справами Української Православної Церкви архієпископом Білоцерківським і Богуславським Митрофаном, а також представники місцевої влади, парафіяни навколишніх храмів, молодь. У церемонії також взяла участь молодіжна козац ... Читати далі »

Переглядів: 885 | Додав: pruxod | Дата: 26.08.2008 | Коментарі (0)

Гарні яблука вродили
 
Сьогодні парафіяни Мізоцького храму збирали урожай яблук у саду, що знаходиться на церковній території. Потрудилися на славу Божу. Дякуємо всім парафіянам, що взяли участь у зборі урожаю яблук.
 
Переглядів: 1039 | Додав: pruxod | Дата: 25.08.2008 | Коментарі (0)

 
Справжня перлина чернігівського підземелля - церква Феодосія Тотемського. Важко повірити, що цей величезний храм знаходиться під землею. У звивистих лабіринтах підземель мелодія буквально розсипається - чітко чутно кожну ноту.

Незабаром закінчиться реконструкція, і тоді тут знову будуть проходити церковні служби. А знайдені нещодавно печери досліджують і відкриють для вільного відвідування.

Приголомшливі відкриття чи не щодня роблять дослідники відомих Антонієвих печер у Чернігові.

Підземне місто виявилося справді безкрайнім. Вчені пр ... Читати далі »

Переглядів: 1111 | Додав: pruxod | Дата: 23.08.2008 | Коментарі (0)

Продовжується святий Успенський піст. Обов’язок кожного віруючого у дні кожного посту приступити до таїнств Сповіді та Причастя. Не є виключенням це й для священиків. Тому, 22 серпня відбулася сповідь священиків Здолбунівського благочиння. Богослужіння й сама сповідь відбулися в свято-Катеринівському храмі м. Здлолбунів. Богослужіння очолив благочинний Здолбунівського району митрофорний протоієрей Олександр Карпюк. Сповідав священиків духівник Здолбунівського благочиння митрофорний протоієрей Ярослав Ковальчук. Всі священики також приступили до таїнства Причастя.
Переглядів: 797 | Додав: pruxod | Дата: 22.08.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 96 97 98 99 100 ... 102 103 »

Сайт створено у системі uCoz