MENU
Головна » 2008 » Грудень » 27 » Церква в протидії абортам
14:10
Церква в протидії абортам
 
Згідно з даними статистики за останні 15 років в Україні через аборти було вбито більш ніж 8,5 млн. осіб. І це на тлі демографічної кризи, яку переживає наш народ в останні роки!
 
Україні, як державі з глибинними християнськими традиціями, безумовно необхідно узгодити своє законодавство із християнськими заповідями. Але оскільки, на жаль, це не може відбутися миттєво, 20.08.2008 р.  Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, від імені всіх вірян Української Православної Церкви звернувся до Прем'єр-міністра України Юлії Володимирівни Тимошенко з пропозицією впровадити проект «Обов'язкове надання інформації в медичних закладах вагітним жінкам, які йдуть на аборт, стосовно процедур абортів та їх наслідків».

Держава зобов'язана реалізувати право жінки на інформацію щодо процедур і наслідків абортів. Таким чином ми зможемо захистити право ненародженої дитини на життя та показати міру відповідальності жінки перед своєю ненародженою дитиною, перед собою та перед Господом Богом.

Сутність запропонованого проекту полягає в наступному:

На видному місці біля кабінету прийому гінеколога повинні знаходитись плакати, що розкривають процедуру аборту і можливі його наслідки для здоров'я жінки.

Важливо продумати й втілити в життя дієву процедуру передабортного консультування. Відомо, що сьогодні жінці, яка йде на аборт, пропонується ознайомитися з Пам'яткою щодо штучного переривання вагітності. Але  це ознайомлення нерідко носить формальний характер. Неможливо проконтролювати не тільки те, наскільки засвоїла жінка надану їй інформацію, а й чи прочитала вона її взагалі. Тому пропонується надавати кожній вагітній, яка прийшла на аборт, відповідну брошуру або пам'ятку «Аборт та народження дитини» і CD-диск з фільмами, які розкривають суть та наслідки абортів. Вагітна повинна прочитати брошуру і після цього вдома заповнити анкету, яка підтверджує її знання стосовно процедури та наслідків аборту. Необхідно заборонити проведення аборту без заповнення анкети, а також в день прийому без надання вагітній хоча б одного дня на прийняття рішення після отримання інформації стосовно методів та наслідків аборту. Надзвичайно важливо, хто буде проводити передабортне консультування. Необхідно створити при пунктах прердабортного консультування групу, в яку б входили медичний працівник, психолог та представник Церкви. Враховуючи важку демографічну ситуацію, держава могла б матеріально зацікавити медичного працівника, який проводитиме передабортне консультування, у разі, якщо показник кількості абортів у цьому медичному закладі буде зменшуватись. 

Згідно з міжнародними законодавчими актами, ратифікованими Україною, а також згідно з законодавством України батько дитини має на неї такі самі права, як і мати. Рішення стосовно переривання чи народження дитини повинно прийматись не тільки матір'ю одноособово, а й за згодою батька дитини. Тому необхідно, щоб процедуру передабортного консультування проходили разом з жінкою її чоловік, якщо жінка знаходиться у зареєстрованому державою шлюбі. Й батько, так само як і мати ненародженої дитини, повинен дати свою письмову згоду на переривання вагітності його дружини, розуміючи можливі наслідки для її здоров'я у зв'язку з абортом. Якщо жінка не заміжня, то згоду на переривання вагітності повинен дати біологічний батько дитини. В разі його відмови пройти процедуру перердабортного консультування, жінка, якщо вона повнолітня, приймає рішення сама. Якщо вагітна неповнолітня, то необхідна згода її батьків або опікунів. Жінка не повинна залишатися одна в момент прийняття остаточного рішення.

Жінка, яка думає про аборт, знаходиться в стані психологічного стресу. В такому стані вона керується не стільки раціональними доказами, скільки емоційними переживаннями, суб'єктивними страхами - як прогодувати, виховати, вивчити дитину, яка вже зародилася.  Тому важливо в програмі передабортного консультування передбачити ще й емоційну підтримку жінки. В цьому сенсі можна було б перейняти досвід штату Південної Кароліни США. Сенатом Південної Кароліни законодавчо прийнята процедура, коли пацієнтка зобов'язується пройти обстеження плоду за допомогою апарата УЗД перед прийняттям рішення стосовно аборту. Під час цієї процедури мати бачить свою дитину, їй видається роздрукований результат обстеження за допомогою УЗД - фактично внутрішньоутробна фотографія її дитини. Це надзвичайно емоційно підтримує жінку й дає можливість їй зробити неупереджений вибір стосовно майбутнього її дитини.
 
Переглядів: 935 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz