MENU
Головна » 2008 » Грудень » 20 » Митрополит Володимир: «Помісність – це невід’ємний атрибут Церкви»
10:36
Митрополит Володимир: «Помісність – це невід’ємний атрибут Церкви»
 
Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир в інтерв'ю агентству «УНІАН» назвав помісність «невід'ємним атрибутом Церкви». «Якщо є Церква в будь-якій землі, вона від початку є помісною. Кожна єпархія за церковним вченням є помісною церквою. Помісною церквою з часів святого рівноапостольного князя Володимира є Київська Митрополія. Сьогодні в православному світі вона іменується Українською Православною Церквою і такою визнається», - пояснив Його Блаженство.

Предстоятель УПЦ додав, що відокремлення частини українців від Вселенського православ'я сталося «не без участі державної влади й політиків, котрі зневажили церковні традиції і канони».

Його Блаженство вітає «намагання Президента допомогти відновити єдність православних в Україні», але сподівається не на «вольові та політичні зусилля» чиновників, які «хотіли б устигнути вирішити питання до чергового ювілею чи до завершення строку своєї каденції», а на волю і милість Божу. «У Церкви інша природа, ніж у держави чи політичної партії, і шляхи розв'язання церковних проблем мають бути церковними й канонічними, а не політичними», - додав Митрополит Володимир.

Предстоятель УПЦ нагадав про слова Вселенського Патріарха Варфоломія щодо необхідності усвідомлювати вселенський характер Церкви й долати спокуси націоналізму та етнофелітизму. «Церковна людина має бути патріотом своєї землі, але керуватися вона повинна євангельським принципом "кесарю кесареве, а Боже Богові", - підкреслив Його Блаженство. - Сподіваємося, що й політики не претендуватимуть на Боже».

Він також наголосив, що сьогодні першочерговим питанням для українського православ'я є проблема збереження церковної єдності й «відновлення єдності з неканонічними групами, які від цієї єдності відокремилися».
 
Переглядів: 857 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz