MENU
Головна » 2008 » Грудень » 1 » РІВНЕ. В єпархії відбулося відкриття осередку Малої Академії літератури і журналістики
13:05
РІВНЕ. В єпархії відбулося відкриття осередку Малої Академії літератури і журналістики
 В останній день осені, за благословенням архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія діти багатьох недільних шкіл єпархії прибули до міста, щоб взяти участь у відкритті Рівненського осередку Малої Академії літератури і журналістики (МАЛ і Ж).
Мала Академія літератури і журналістики, центр якої знаходиться в місті Львові, займається підтримкою обдарованих дітей, які роблять свої перші кроки в області прози і поезії. Крім того, Академія підтримує майбутніх фотографів і кінооператорів, художників і музикантів, співаків і акторів. МАЛ і Ж випускає свій журнал-газету «Сузір’я», де друкуються твори початківців та розповіді про життя юних маліжан.
Діти недільних шкіл з Рівного, Городка, Дерманя, Радивилова, Теслугова, Рудні Почаївської, Острога, Нової Рафалівки та інших підготували концерт, де звучали власні твори юних поетів та прозаїків. Тут же, на сцені, ректор Малої Академії літератури і журналістики, письменник, заслужений журналіст України Василь Федорович Тарчинець, та львівська поетеса Ангеліна Оборіна вручали дітям посвідчення члена МАЛ і Ж. За досягнуті успіхи багато дітей отримали дипломи і грамоти Малої Академії.
В гості до рівненських маліжан прибули діти з недільних шкіл Львова, Закарпаття, Одеси, Києва, Вінницької і Хмельницької областей. Вони також прийняли участь у святковому концерті.
Велику допомогу в проведенні святкового заходу вклали сестри з Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря на чолі з ігуменею Михаїлою.
Архієпископ Варфоломій привітав дітей з відкриттям на базі Рівненської єпархії осередку Малої Академії та запросив гостей на щорічний дитячий фестиваль, який проходить в серпні місяці на джерелі святої праведної Анни в с.Онишківці Лубенського району.
 
Переглядів: 792 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz