MENU
Головна » 2008 » Жовтень » 31 » Православна Церква закликає українців відмовитися від святкування Хеллоуіна
08:56
Православна Церква закликає українців відмовитися від святкування Хеллоуіна
 
Українська Православна Церква закликає не святкувати Хеллоуін - свято, яке в ніч з 31 жовтня на 1 листопада широко відзначається на Заході, а останніми роками користується популярністю в молодіжному середовищі пострадянського простору, зокрема, в Україні.
 

Так, у Криму досить активно закликають молодь відсвяткувати Хеллоуін на різних «вечірках». При цьому анонси заходів розміщені навіть на офіційних сайтах деяких кримських міст. «Криваві конкурси, звірячі призи, музика, що холодить кров... Найжахливішому костюму - особливий подарунок!», - йдеться в пропозиції одного з готелів Ялти, розміщеній на Інтернет-порталі міста.

 

«Це не наше свято, у нас такого свята ніколи не було. Це так зване свято нам нав`язане. А чому його відзначають зараз? Тому що переслідуються комерційні цілі: вигідно влаштовувати всілякі вечірки, продавати страшні костюми - люди заробляють на цьому гроші. Але це свято далеке від християнства. Церква засуджує його і закликає не святкувати», - прокоментували ситуацію у прес-службі Сімферопольської єпархії.

 

Хеллоуін відзначається в ніч проти 1 листопада. З нагоди свята прийнято вдягати костюми нечистої сили і влаштовувати маскаради. Невід'ємний символ Хеллоуіна - гарбузова голова.

 

За матеріалами УНІАН

Переглядів: 850 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz