MENU
Головна » 2008 » Жовтень » 6 » КИЇВ. Міністерство охорони здоров’я України підтримує ініціативу Православної Церкви у консолідації зусиль проти абортів
19:49
КИЇВ. Міністерство охорони здоров’я України підтримує ініціативу Православної Церкви у консолідації зусиль проти абортів
 
Про це йдеться у відповіді міністра охорони здоров'я В.М. Князевича на звернення Предстоятеля УПЦ до прем'єр-міністра України.

Спочатку міністр виклав всі юридичні підстави для існування абортів в Україні, але потім зазначив, що «демографічна криза в Україні супроводжується низьким рівнем народжуваності та високою загальною смертністю і, в результаті, від'ємним приростом населення. Така ситуація виводить проблему здоров'я і тривалості життя в ранг загальнонаціональних.

Негативний вплив абортів на показники материнської та малюкової смертності на сьогодні ні в кого не викликають сумніву. Щорічно у світі помирає біля 70 тис. жінок від причин, пов'язаних з абортами, що складає 13% усіх материнських втрат. В Україні летальність після абортів на 10000 абортів склала 0,19.

Але не дивлячись на те, що штучне переривання вагітності наносить невиправну шкоду здоров'ю, аборт в Україні є легалізованим...»

При цьому міністр наголосив, що «основною стратегією Міністерства охорони здоров'я є здійснення заходів щодо попередження штучного переривання вагітності»... І Міністерство «вважає, що консолідація зусиль різних верств населення, в т.ч. релігійних організацій щодо зниження абортів шляхом їх попередження та виховання високої моралі членів суспільства дасть змогу досягти спільної мети»...

Нагадаємо, що Церква категорично засуджує аборт, прирівнює його до вбивства, і наполягає на особистій відповідальності за нього всіх його учасників: жінки, чоловіка (у випадку його згоди на аборт) і лікаря.
 
Переглядів: 842 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz