MENU
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Звернення до глави держави
14:13
Звернення до глави держави
Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу
Шановний пане Президенте, Звернутись до Вас з таким важливим питанням сьогодення для православних віруючих України змушує велика кількість звернень православних віруючих Рівненської єпархії до мене, як до свого архіпастиря, захистити їхні конституційні права - не приймати пожиттєві ідентифікаційні номери, електронні картки та біометричні паспорти, оскільки вони суперечать християнській совісті віруючих.
Православне духовенство та віруючі Рівненщини вбачають введення ідентифікаційних номерів та електронних паспортів чи якихось інших подібних посвідчень як втручання державних органів влади в особисте життя віруючих, що суперечить їхній християнській совісті й порушує їхнє конституційне право вільно сповідувати будь-яку релігію. Православні віруючі стурбовані тим, що відповідними державними органами будуть нав’язуватись цифрові ідентифікатори не тільки їм, але й новонародженим дітям.
Православні віруючі, протестуючи проти пожиттєвих цифрових ідентифікаторів, просять Вас, шановний пане Президенте, залишити за православними віруючими право обліку податкових платежів по паперових формах обліку, які були установлені до 1994 року, і жити своїм життям по нині діючій паспортній системі України. Віруючі вважають, що введення примусової системи електронних ідентифікаторів прискорить час пришестя на землю сил зла і сина погибелі. Своїми зверненнями і протестами православні віруючі хочуть віддалити цей час і тим самим принести благо для нашої Держави. Адже відомо, що коли людина живе під постійним страхом і відповідним утиском, - вона не може бути добрим будівничим свого майбутнього і добрим будівничим своєї Батьківщини - України.
Шановний Вікторе Федоровичу. Обрання Вас Президентом України вселило в православних віруючих нашої держави радість і впевненість. Адже ми всі побачили у Вашому лиці ту людину, яка відкрито заявляє про свою приналежність до Православної Церкви і має бажання захищати її канонічні установи. Це дає нам право і можливість звернутись до Вас, як до свого єдиновірця, з проханням надати можливість православним віруючим і всім іншим громадянам України, хто поділяє свою стурбованість разом з православними, жити без ідентифікаційних номерів, універсальних електронних карток і біометричних паспортів. Православні віруючі Рівненщини, надіючись на Ваше позитивне вирішення поставлених нами питань, зовсім не вбачають у цьому ніякої як політичної, так і економічної загрози нашій улюбленій державі - Україні.
Напередодні великого свята Різдва Христового і наступаючого Нового року молимось, щоб милосердний Господь благословив Вашу працю, направлену на благо нашої Держави і нашої Православної Церкви, і дарував Вам добре здоров’я й благополуччя.
З глибокою повагою, за дорученням духовенства і віруючих Рівненської єпархії Української Православної Церкви, -
Варфоломій, Архієпископ Рівненський і Острозький
 
http://rivne-pravoslavne.org.ua/ 
Переглядів: 720 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 vdv • 23:44, 28.12.2011
Нарешті владика підняв це питання офіційно, а ми побачили відношення нашого архіпастиря до цього питання.
avatar

Сайт створено у системі uCoz