MENU
Головна » 2013 » Червень » 4 » Закладка храму в с. Мала Мощаниця
07:33
Закладка храму в с. Мала Мощаниця
2 червня 2013 року з благословення Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія благочинним Здолбунівського району протоієреєм Олександром Карпюком було звершено чин закладки Михайлівського храму с. Мала Мощаниця Здолбунівського району. Благочинному співслужив настоятель храму ієрей Сергій Тимощук. За багослужінням молилися голова райдержадміністрації Віталій Шуль, депутат обласної ради Олександр Андріюк, голова сільської ради, парафіяни, гості з інших парафій.
Після завершення чину закладки першого каменю з часточкою мощей святого Володимира, Митрополита Київського, благочинний виголосив слово проповіді й привітав присутніх з цією важливою подією у житті кожного християнина і побажав Божої допомоги у будівництві храму. Настоятель подякував Владиці Варфоломію за його благословення, благочинному й присутнім за спільну молитву і закликав парафіян та всіх присутніх гуртуватися і спільними зусиллями побудувати Божий храм.

В с. Мала Мощаниця існує ще один Михайлівський храм, який у сумно-звісні часи захопили розкольники. Їхня гроимада на сьогодні малочисельна, але на пропозицію повернутися в лоно Православ’я й об’єднатися, вони відреагували відмовою, тому й було розпочато будівництво нового храму.
На даний час православні моляться у маленькому пристосованому будиночку.

Грамота, що була закладена в спеціальній капсулі у фундамент храму

Під час чину закладки

Більше фото тут: https://plus.google.com/photos/108035766492887325859/albums/5885481554030670785?authkey=CJ3Hga_Zt57pxgE

Переглядів: 1731 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz