MENU
Головна » 2010 » Січень » 14 » Веб-конференція: «Як ставитися до спроб захоплення культових споруд представниками інших конфесій на тлі розпочатої підготовки до діалогу...
09:49
Веб-конференція: «Як ставитися до спроб захоплення культових споруд представниками інших конфесій на тлі розпочатої підготовки до діалогу...
Веб-конференція: «Як ставитися до спроб захоплення культових споруд представниками інших конфесій на тлі розпочатої підготовки до діалогу між УПЦ та УПЦ КП?»
 
Інформаційний портал «Православіє в Україні» спільно з офіційним сайтом Української Православної Церкви започатковує проведення тематичних веб-конференцій, присвячених актуальним та злободенним питанням церковно-релігійного життя в Україні. Головна ідея нового проекту - «Запитайте, щоб розібратися». До участі запрошуватимуться представники різних сторін та кваліфіковані незаангажовані експерти, яким читачі зможуть поставити будь-які запитання з приводу тієї чи іншої важливої резонансної події, конфліктної ситуації або цікавого неординарного явища в релігійній царині. Мета рубрики - забезпечити можливість читачам дізнаватися безпосередньо від компетентних осіб про факти, обставини, різноманітні нюанси та аспекти проблемної ситуації й на підставі отриманої інформації мати змогу власноруч розібратися в тому, що відбувається.
Темою першої веб-конференції, що відбудеться в п'ятницю, 15 січня, є випадки силового вирішення питань щодо культових споруд між представниками різних конфесій у контексті розпочатої підготовки до діалогу між УПЦ та УПЦ КП.
Як відомо, не вщухає, а, навпаки, загострюється протистояння довкола Свято-Покровського храму в селі Мусорівці на Тернопільщині, про що портал «Православіє в Україні» неодноразово повідомляв. Події в Мусорівцях віруючі сприймають особливо гостро, зважаючи на розпочаті в 2009 році спільні засідання між представниками УПЦ та УПЦ КП, кінцевою метою яких є подолання розділення в Українському Православ'ї. Віряни Української Православної Церкви стурбовані: про який діалог може йтися в умовах агресивних та протиправних дій з боку представників Київського патріархату? Як співвідносяться перемовини, що ведутся «на горі», з насильницькими діями, до яких вдаються сторони на місцях? І навіть чи потрібно шукати шляхи для подолання розділення, якщо серед громад УПЦ та УПЦ КП панує такий розбрат і ненависть?
Запитати, щоб розібратися, в цьому разі ми пропонуємо представників сторін конфліктної ситуації: правлячого архієрея Тернопільської єпархії УПЦ архієпископа Тернопільського і Кременецького СЕРГІЯ
та єпископа УПЦ КП ЄВСТРАТІЯ (Зорю).
Незалежним експертом запрошено голову Державного комітету у справах національностей і релігій Юрія Євгеновича РЕШЕТНІКОВА.
Попередньо пропонуємо ознайомитися з поглядами сторін, а відтак поставити будь-кому з учасників веб-конференції свої запитання. Запитання можна адресувати як усім учасникам одразу, так і кожному окремо.
 
Переглядів: 640 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz