MENU
Головна » 2010 » Січень » 22 » Українська Православна Церква закликає не дискримінувати природних шлюбних стосунків між чоловіком та жінкою і дати рішучу відсіч спробам...
15:34
Українська Православна Церква закликає не дискримінувати природних шлюбних стосунків між чоловіком та жінкою і дати рішучу відсіч спробам...
Українська Православна Церква закликає не дискримінувати природних шлюбних стосунків між чоловіком та жінкою і дати рішучу відсіч спробам презентації гомосексуалізму як модного стилю життя
 
 
У четвер, 21 січня, Богословсько-канонічна комісія при Священному Синоді Української Православної Церкви оприлюднила богословський висновок із питання абортів та визнання одностатевих шлюбів, - повідомляє офіційний сайт УПЦ. Таким чином Церква висловила своє ставлення щодо наміру Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) забезпечити правове визнання одностатевих секс-партнерств шляхом забезпечення їх статусом «найближчих родичів» та легалізації штучного переривання вагітності за так званими «соціальними показаннями».
Чергове засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудеться 27 січня у Страсбурзі, і має намір розглянути ряд питань стосовно свободи релігії у Європи та діяльності релігійних організації у сфері захисту моральності у суспільстві. Один із пунктів проекту порядку денного сесії присвячений питанню дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації те гендерної ідентичності.
Відповідно до означених міркувань Комітет ПАРЄ з правових питань та прав людини запропонував під час січневої сесії проголосувати за проект резолюції та проект рекомендації (документ №12087), якими пізніше мають керуватися держави - члени Ради Європи, який передбачає внесення змін до національного законодавства в цій сфері.
У відповідь на такі дії, Богословсько-канонічна комісія при Священному Синоді Української Православної Церкви отримала благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира висловити офіційну позицію Церкви щодо цього питання.
Результатом роботи комісії став документ, у якому зокрема зазначено: «Останнім часом спостерігається наполеглива системна дискредитація важливого здобутку людства на шляху до подолання моральної кризи, котрий втілився у створенні Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Зокрема, це проявляється у спотворенні таких фундаментальних понять, як життя, гідність людини, шлюб і родина. Цим самим відбувається відкидання норм християнської моралі, штучне заперечення їх культуротворчого значення для сучасної цивілізації. Поважаючи свободу світоглядного вибору кожної людини, Православна Церква рішуче застерігає від спроб фальсифікації поняття моралі, котре не мислиме без його євангельського осмислення.
...Проявом моральної деградації суспільства є наполегливе нав'язування йому спотвореного уявлення про шлюб. При цьому спостерігається спроба подачі різноманітних статевих збочень як природної альтернативи Богом встановленим стосункам між чоловіком і жінкою. Православна Церква сприймає вибір кожної людини, в тому числі і в питаннях статевої самоідентифікації. Проте має бути дана рішуча відсіч спробам презентації гомосексуалізму, як модного стилю життя, героїзації цього гріха та, як наслідок - підриву фундаментальних основ родинних стосунків, котрі є складовою частиною стосунків у суспільстві. Прикриваючись гаслами щодо захисту прав людей із так званою «нетрадиційною сексуальною орієнтацією», їх прибічники створили в суспільстві фон, при якому відбувається широкомасштабна дискримінація природних шлюбних стосунків між чоловіком і жінкою. Ті, хто вперше за історію людської цивілізації вимагає законодавчого урівняння звичайного шлюбу з гомосексуальним, свідомо руйнують основи суспільної моралі, викривляють споконвічне уявлення про природність шлюбних стосунків, зафіксоване в Конвенції про права людини, тим самим закладаючи умови для глобальної деморалізації суспільства, що рівнозначне фатальному апокаліпсису».
 
http://orthodoxy.org.ua/
Переглядів: 636 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz