MENU
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Свято у Загаєцькому монастирі.
20:29
Свято у Загаєцькому монастирі.

25 листопада Свята Церква вшановує угодника Божого, святителя Іоанна, патріарха Олександрійського, милостивого. Святитель Іоанн все своє життя присвятив молитві і доброчинству, за що був вибраний патріархом. Прийнявши високий сан св.Іоанн став ще більше піклуватися про бідних, знедолених і ув’язнених, нікого не залишаючи без щедрого подаяння. Милостиню святитель подавав кожному, хто просив його.

       На честь цього угодника Божого посвячений Загаєцький чолові-чий монастир, що на Тернопільщині.  

На запрошення намісника монастиря ігумена Геронтія, на престольне свято обителі, настоятелем Свято – Катеринівського храму м.Здолбунів, священником Олександром  була організована паломницька поїздка. Бажання відвідати древній монастир виникла ще у жовтні місяці, коли святині Загаєцького монастиря перебували у Свято – Катеринівському храмі.

      На передодні свята ввечері, у Свято – Катеринівському храмі була звершена всенічна святителю Іоанну милостивому, після чого був відслужений молебень подорожуючим і проведена сповідь. Рано вранці в день пам’яті святителя Іоанна милостивого, з молитвою на устах розпочалось паломнитцтво до обителі. Слід відзначити що дана поїздка була особливою. Поклонитися святиням древнього Загаєцького монастиря виявили бажання велика кількість прихожан. Було зібрано три великих автобуси у кількості 135 осіб. Серед паломників були прихожани Свято – Катеринівського,Свято – Казанського храмів м.Здолбунова, також прихожани с.Здовбиця, смт.Квасилів.Прийняти участь у паломництві разом з священником Олександром прибув і настоятель Свято – Троїцького храму с.Українка, Острозького благочиння, священник Анатолій Сопіга. Відправляючись до монастиря, у всіх  було палке бажання попросити заступництва у Загаєцької Пресвятої Богородиці - Всемилостівійшої, і звернутися у своїх молитвах  до небесного покровителя обителі, святителя Іоанна милостивого.З великою радістю паломниками була сприйнята звістка про те, що до Загаєцького монастиря на празник з м.Одеси доправлений ковчег з мощами угодника Божого, Святого великомученика і цілителя Пантелеімона. 

Невеликий храм обителі не зміг вмістити всіх богомольців, тому багатьом прийшлося за богослужінням молитися на подвір’ї.  Дана поїздка всіх укріпила як у вірі, а також у терпінні і у подвизі. Перед початком Божественної літургії, на середині храму, собором священників був відслужений акафіст Святому великомученику Пантелеімону.Після акафісту відбулася зустріч архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія, який очолив Божественну літургію.За Божественною літургією владикою Сергієм було звершено ієродияконську хіротонію. Ця хіротонія відбулася вперше піля відновлення монастиря. Церковна молитва була поєднана ангельським співом семінаристів Почаївської духовної семінарії.Святковий молебень було звершено на подвірї перед входом у храм. Після слів настанови і привітань владики Сергія, ігумен Геронтій щиро подякував всім прихожанам і паломникам за спільну молитву, а також за жертву на побудову древньої обителі.

      Почерпнувши з духовного колодязя ковток цілющої духовної води,  укріпившись у вірі, надії, і любові, помолившись за себе і за своїх близьких, під вечір всі наші паломники з Божою допомогою благополучно повернулись до м.Здолбунів. 

протоієрей Олександр Єгоров

 
 
 

 

 
 
 
 
Переглядів: 878 | Додав: Aleksandr | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 31 2 3 »
avatar
1
1 vdv • 10:01, 02.12.2010
Радісно на душі ,коли таке читаєш.
1-1 2-2 3-3
avatar

Сайт створено у системі uCoz