MENU
Головна » 2013 » Лютий » 10 » Священик за покликом серця
21:23
Священик за покликом серця

У віруючій православній християнській родині Адама та Надії Климчуків в с. Іванівка на Кореччині народився маленький хлопчик Миколка.

Змалечку батьки виховували віру в Бога та любов до ближнього. Тому після закінчення школи і відбуття служби в армії вирішив стати священиком.

Прийняти таке рішення в часи комуністичної пропаганди і поширення атеїзму було ой як непросто. Та за покликом серця у 1976 році юнак вступив до Московської духовної семінарії. У 1979 році був направлений Архієпископом Даміаном на парафію в село Жорнів Дубенського району, а 17 лютого 1983 року молодий отець Микола прийняв парафію села Здовбиця Здолбунівського району, де ось уже 30 років несе свій нелегкий духовний хрест. До речі, в цьому ж 2013 році, в день святих мучеників Маккавеїв, отець Миколай  відмічатиме й 35-ліття рукоположення у священний сан.

За ці роки чимало довелось пережити: гоніння і утиски влади, розкол, втрату храму…

Служби Божі доводилось служити і на церковному подвірї, незважаючи на примхи погоди, і в приміщенні Сільської Ради, і у хаті побудованій колись громадою для родин священиків. Але незважаючи на незручності парафіяни завжди підтримували свого настоятеля.

З благословення Божого, під мудрим керівництвом отця Миколая, та завдяки зусиллям прихожан всього за півроку, з травня по жовтень 1999 року, було збудовано нову Свято-Михайлівську церкву.

Щонеділі і в свята поспішають до храму люди не тільки із Здовиці, а й з Лідава та інших населених пунктів. Кожного свого прихожанина отець Микола знає не лише в обличчя, а й по імені, і до кожного поставиться з терпінням, розумінням, дасть слушну пораду, або просто скаже добре слово. Тому й тягнуться до нього люди. Адже, за ці роки повінчав, похрестив і провів на вічний спокій не одне покоління парафіян.

То ж дай Боже нашому мудрому духовному наставнику отцю Миколаю Климчуку здоров’я, сили, терпіння і многії, многії, многії літа.

Л. Салюк і парафіяни Свято-Михайлівського  храму с. Здовбиця Здолбунівського району

Отець Миколай Климчук (90-ті роки)

У храмі (15 січня 2012 р.)

Престольне свято

Настоятель храму (травень 2004 р.)

Сучасний вигляд новозбудованого храму


На будівництві храму (1999 р.)

Переглядів: 1457 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz