MENU
Головна » 2012 » Грудень » 30 » Різдвяне послання Архієпископа Варфоломія
15:56
Різдвяне послання Архієпископа Варфоломія


Різдвяне послання Преосвященнішого Варфоломія, Архієпископа Рівненського і Острозького, всечесним отцям, боголюбивому чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви Рівненської єпархії

Возлюблені у Господі всечесні отці, дорогі браття і сестри!

Знову у вікна наших домівок заглядає своїм яскравим світлом дивна Віфлеємська зірка, сповіщаючи нас про народження Сина Божого, Спасителя світу. Як колись, освітивши Віфлеємську печеру, показавши всьому світу народження Спасителя миру, нині для нас вона освітлює всі висоти і глибини нашої душі і кличе нас до нових духовних подвигів ради народження Сина Божого і ради нашого спасіння.

Водимі світлом Віфлеємської зірки, у святу Різдвяну ніч ми зустрічаємо народження Сина Божого, Який Своїм незбагненним способом з'єднав Небесне і земне, щоб дати мир і спасіння всім людям.

Православна Церква навчає нас, що після гріхопадіння наших прародичів Адама і Єви людська природа, хоч і була пошкоджена гріхом, але не втратила повністю в собі образ Божий. Тому будь-яка людина являє собою змішування добра і зла, величі і приниження, здоров'я і хвороб, життя і смерті. Перед пришестям на землю Сина Божого темрява гріха настільки збільшилась, що вже мало хто з людей шукав Бога, шукав порятунку. В цілому усе людство не знало, як треба жити, як знайти вихід зі складної ситуації. Люди гинули від морального розтління, вмираючи духовно раніше смерті тілесної. Тоді на порятунок людини Бог Отець посилає у світ Свого Єдинородного Сина, Який був призначений для нашого спасіння ще до створення світу. Різдво Христове навіки з'єднало людину з Богом. Син Божий приніс у затьмарений розум людини світло Божественної істини, дав їй благодатні сили для боротьби з гріхом і недоліками, збудив у її совісті закон Божественної любові. Прислухаймося до голосу Самого Спасителя, Котрий пояснив Тайну Свого народження, сказавши: «Так полюбив Бог світ, що віддав і Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто увірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне» (Ін.3.16).

Син Божий розділив з нами нашу людську природу, щоб, звільнивши Адама і його нащадків від давньої клятви, примирити нас із Богом.

У ці різдвяні дні, сповнені радості й надії, ми відкриваємо назустріч Христу Спасителю своє серце, щоб ця радість укріпила нас, допомогла кожному із нас нести свій життєвий хрест, долати труднощі й випробування.

Зустрічаючи знову свято Різдва Христового, ми складаємо Христу Спасителю нашу вдячність за ще один прожитий нами рік, за ті ласки й щедроти, якими Господь наділяв нас у минулому році, за ті випробування й негаразди, які гартували наш дух і нашу душу. Одночасно ми молитовно благаємо Господа, щоб Він не залишав нас Своєї милості й щедрот у році, що наступає, даючи нам сили достойно йти за Господом, берегти свою віру й свою Православну Церкву, свято виконувати волю Господню, благу і спасительну. Ми молимо Господа, щоб Він беріг нашу землю, наш народ і нашу Вітчизну у році, що наступає, посилаючи мир і благословіння, даруючи нам любов, злагоду й порозуміння, щоб мир і спокій панували у нашій Державі.

Возлюблені у Господі всечесні отці, дорогі браття і сестри!

Молитовно вклоняючись Новонародженому у Віфлеємській печері Христу Богомладенцю, сердечно вітаю Вас з великим і радісним святом Різдва Христового та наступаючим Новим роком. Бажаю Вам доброго здоров'я, миру й злагоди у Ваших сім'ях і родинах, всещедрої допомоги Божої у виконанні святих Христових заповідей, допомоги у Вашому житті і Ваших трудах заради слави Божої, на благо рідної Держави. Молюсь, щоб міцніла наша віра, множилась наша любов і не зменшувалась наша надія.

Новонароджений у Віфлеємі Христос Спаситель, Бог любові і миру, нехай перебуває з усіма Вами.

Смиренний Варфоломій,

з ласки Божої Архієпископ Рівненський і Острозький

Різдво Христове 2012-2013 рік

м. Рівне

Переглядів: 650 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz