MENU
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » Престольний празник в селі Цурків + ФОТО
14:07
Престольний празник в селі Цурків + ФОТО
27 жовтня в Свято-Параскевській парафії с. Цурків відбулось святкування Престольного празника. Святкова Всенішна була відслужена разом з Божественною Літургією зранку, в день свята. Розділити радість парафіян та підтримати настоятеля приїхав і духівник Здолбунівського благочиння о. Олександр Данилюк. Священики щиро молилися до покровительниці села преподобної матері Параскеви Сербської, просили її молитв перед Всевишнім за прихожан та паломників храму.
Після закінчення Літургії відбувся хресний хід з молебнем навколо храму, після якого духівник привітав усіх з престольним святом та звернувся до прихожан з проповіддю про щиру молитву. Настоятель дякував усім хто прийшов розділити цю радість та запросив гостей розділити святкову трапезу.
 
Житіє преподобної Параскеви
 
 
Свята Параскева жила в XI столітті в Сербії (населений пункт Єпіват). Вона була слов’янкою і отримала християнське виховання у сім’ї. Одного разу, перебуваючи в храмі, вона була вражена словами Євангелія «хто хоче йти за мною, хай відречеться себе» (Мк. 8,34) і з того часу почала роздавати своє майно бідним і жити для Бога. Стараючись по-дитячому послужити ближнім, вона кілька разів віддавала свій добротний одяг бідним, а сама одягала їхнє лахміття. І хоча за це їй часто перепадало від батьків, вона, пройнята жалістю і любов’ю, знову віддавала все бідним.
Після смерті батьків Параскева відвідала Царгород і, обійшовши його святі місця, усамітнилась при храмі Покрови Божої Матері, де провела п’ять років у строгому пості й молитві. Потім вирушила до Палестини та, поклонившись святим місцям, вирішила жити в Йорданській пустелі. Одному Богові відомі її духовна боротьба і подвиги, але одного разу у видінні їй було наказано повернутись на батьківську землю, щоби померти тілом і перейти душею до Бога. Повернувшись до Сербії, свята Параскева поселилась при храмі Святих апостолів і через два роки, перебуваючи в стані усамітненої молитви, віддала свою душу Богові. Мощі, які прославились нетлінням і багатьма чудесами, спочивають в м. Яссах у соборному храмі.
Преподобная мати Параскево, моли Бога о нас!
 
Фото:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1132 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz