MENU
Головна » 2009 » Жовтень » 18 » Освячення поклонного хреста у с. Петраківщина
18:03
Освячення поклонного хреста у с. Петраківщина

З давніх часів на Русі існує традиція ставити при дорогах поклонні хрести.

Вони з’явилися ще за часів володарювання святої княгині Ольги, яка першою прийняла християнство. Вона наказала ставити хрести при дорогах для того, щоб перехожі могли зупинитись, осінити себе хресним знаменням і прославити Господа.

Також був період, коли ці хрести руйнували, як і взагалі храми Божі і все, що було пов’язано з вірою – це період атеїстичного правління радянської влади.

По милості Божій, на даний час ця добра традиція відновлюється і при дорогах знову ставлять поклонні хрести.

15 жовтня 2009 року в с. Петраківщина (належить до парафії с. Будераж) було звершено освячення хреста, який встановили парафіяни Свято-Покровського храму с. Будераж, жителі с. Петраківщина Сорока Микола Андрійович і його дружина Ніна Іванівна. Приємно, що хрест встановлено у день ювілею Миколи Андрійовича, а саме 50-річчя від дня його народження.

Хочеться вірити, що творіння богоугодних справ у дні святкувань особистих та сімейних свят в скорому часі стане доброю традицією нашого боголюбивого народу.

Бажаємо ювіляру міцного здоров’я і Божої благодаті на многая літа.

Освячення хреста звершили настоятель Свято-Михайлівської церкви с. Буща протоієрей Володимир Костюк, настоятель Свято-Покровської церкви с. Будераж протоієрей В’ячеслав Грищук та настоятель Свято-Чудо-Михайлівського храму с. Мости ієрей Василій Начев.

Настоятель Свято-Чудо-Михайлівського храму с. Мости ієрей Василій Начев
Переглядів: 932 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz