MENU
Головна » 2011 » Листопад » 17 » Єпархіальні збори духовенства
19:19
Єпархіальні збори духовенства
 
З благословіння Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія 15 листопада в приміщенні трапезної Свято-Миколаївського Городоцького монастиря було проведено збори духовенства Рівненської єпархії. На збори прибуло 317 священнослужителів єпархії за винятком тих, хто був відсутній по поважних причинах.
Збори духовенства розпочались зі спільної молитви «Царю Небесний». Архієпископ Варфоломій розповів духовенству єпархії про церковне життя Української Православної Церкви і зокрема в Рівненській єпархії, були розглянуті поточні питання єпархіального життя.
Основна мета єпархіального зібрання - ознайомлення духовенства єпархії з єпархіальним життям і роботою молодіжного руху та з’їздів православної молоді Рівненської єпархії в 2011 році. З іншого боку – представники єпархіального духовенства, які працюють з молоддю, зробили своєрідний звіт про проведену роботу.
Перед духовенством єпархії виступили: голова єпархіального відділу молодіжного розвитку протоієрей Василій Романюк, відповідальний за роботу з молоддю в Радивилівському благочинні протоієрей Андрій Царук, відповідальний за місіонерську роботу в єпархії протоієрей Вадим Петровський, а також Благочинний Рівненського району протоієрей Валерій Капітанюк. На єпархіальних зборах духовенства виступили також активісти молодіжного руху Антон Романуха, Сергій Куницький, Олена Капітанюк.
Всі виступаючі говорили про роботу серед молоді: про проведення молодіжних заходів, про участь православної молоді Рівненської єпархії в загальноцерковних та міжнародних молодіжних заходах, про участь у спільному вирішенні проблем, у визначенні планів співпраці на майбутнє.
Учасникам єпархіальних зборів демонструвались слайди і відеофільми про проведену роботу з молоддю.
Архієпископ Варфоломій підвів підсумок єпархіальних зборів, подякував усім священикам за плідну роботу з молоддю і вказав на подальшу необхідність співпраці духовенства з православною молоддю й приведення її до церковного життя.
Збори духовенства закінчились спільним фотографуванням.
 
http://www.rivne-pravoslavne.org.ua/
Переглядів: 806 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz