MENU
Головна » 2009 » Листопад » 11 » До Лаври привезли мощі святителя Димитрія Ростовського
18:50
До Лаври привезли мощі святителя Димитрія Ростовського
 
10 листопада Православна Церква відзначає 300-річчя кончини святителя Димитрия, митрополита Ростовского (1651–1709 рр.).
З цієї нагоди до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври були привезені чесні мощі святителя Димитрія Ростовського. Святиня була доставлена до монастиря настоятелем Архангело-Михайлівського храму села Полонки Чернігівської області протоієреєм Володимиром Хвостом – місця постійного перебування мощей.
На території Ближніх Печер Лаври десницю митрополита Димитрія урочисто зустріли намісник обителі архієпископ Вишгородський Павел, братія монастиря та чисельна боголюбива паства.
Далі біля раки з мощами був відправлений молебень, після якого архієпископ Павел звернувся до вірян із повчальними словами:
«Сьогодні Господь сподобив нас бути учасниками цього славного чуда, тому що святитель Димитрій прийшов до свого народу, прийшов до своєї Лаври, де він подвизався, служив і молився, а пізніше прославив тих, кого ми ублажаємо і кому молимося. Будемо дякувати Богу за Його велику милість і будемо дякувати святителю Димитрію, що він прибув до нас і тією рукою, якою він писав Житіє Святих, благословляє і преподає нам зцілення душі і нашого», - сказав він.
Насамкінець святиня була перенесена до Хрестовоздвиженського храму. Там десниця буде доступна для поклоніння віруючих до 13 листопада включно.
orthodox.org.ua
 
http://pravoslavye.org.ua/
Переглядів: 627 | Додав: pruxod | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz