MENU
Головна » 2012 » Грудень » 27 » День небесного покровителя
22:35
День небесного покровителя

           Якщо перегорнути книгу життя отця Андрія, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі П’ятигори на двадцять років, то історія його служіння бере свій початок 13 грудня 1992року.
          «Зимовий ранок, навколо храму кружляють сніжинки, в високому небі - сяючий хрест. На церковному подвір’ї прихожани з нетерпінням чекають приїзду отця настоятеля…
           …І ось зустріч. По сходах до церковних воріт піднімається молодий наставник. Впевненою ходою ступає крок за кроком. Він несе в своєму серці сильну віру, яку з любов’ю повинен буде передавати своїм майбутнім прихожанам. На поріг храму вийшов староста. У руках на вишитому рушникові хліб-сіль.
            Перша служба у храмі, спільні молитви, слова першої проповіді. Такої простої, мудрої і доступної кожному серцю…»
           Сьогодні у день Ангела,на свято апостола Андрія Первозваного  настоятель П’ятигірського храму знову розпочинає службу. За двадцять років служіння на церковному приході  разом з парафіянами довелося пережити й радісні хвилини вінчання, тішитися кожному крику новонароджених при хрещенні, а також розділяти горе і сум родин за тими, хто відійшов у вічність. І завжди він вміє щиро порадіти, завжди знає, як потішити.
             Допомагає отцю Андрію його вірна супутниця і права рука - матушка Валентина, яка взяла на себе багато церковних послухів. Головний із них - регентування в приходському храмі.
       «…Благослови, душе моя, Господа...» - кожен з нас у трепеті  предстоїть перед Творцем і Богом, починається святкова Божественна літургія, на яку прибули запрошені священики. Вони з любов’ю привітали настоятеля з його святим днем  Ангела, днем  ювілею. Щирі слова вдячності звучать із вуст прихожан. «Многая літа», - заспівують хористи. «Многая літа», - підспівують люди, які так дружно зібралися  на свято. Многая вам літа, дорогий отець Андрій, - звучить із вуст дорослих і дітей і лине до Бога. Почуй, Господи, наші молитви і благослови оселю, родину нашого пастиря і наповни миром і покрий святою благодаттю весь наш прихід Різдва Пресвятої Богородиці.


Дзвенить церковний дзвін, дзвенить велично,
Йдуть люди звідусіль, в них радість на обличчі.
Спішать у храм Різдва Пречистої Богородиці Діви,
Під куполом дзвенять церковні співи.

У храмі тишина, любов у серці,
Вуста вторять молитву Отче Наш!
За дочок, за дружину, за всю родину
За своїх прихожан, за рідну Батьківщину.

Вже поспіль 20 літ в неділю і у свята
Наш батюшка Андрій так трудиться завзято.
У спеку і в мороз, в погоду і в негоду
Він сіє Боже Слово для всього народу.

Зростають зерна ці добром в серцях
І душі повняться любов’ю до сестри й до брата.
Тож хай же промислом Небесного Творця
Ваша наука Вам повернеться сторицею і сповниться святою благодаттю.
    

З повагою прихожани храму с. П’ятигори


Переглядів: 650 | Додав: pruxod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz