MENU
Головна » 2011 » Квітень » 27 » «Чорнобильська трагедія перегукується з трагедією в Японії і дає нам зрозуміти, що ми всі стоїмо перед Богом», - Святіший Патріарх Кирил
17:20
«Чорнобильська трагедія перегукується з трагедією в Японії і дає нам зрозуміти, що ми всі стоїмо перед Богом», - Святіший Патріарх Кирил
 
«Скорочення кількості віруючих людей у країнах Європи є відповіддю на безбожний розвиток сучасної цивілізації, - зазначив Патріарх Московський і всієї Русі в інтерв’ю для телеканалу «Інтер» напередодні візиту в Україну. - Але, з іншого боку, не потрібно впадати у відчай і песимізм, адже було вже багато пророцтв про швидке зникнення віри. Найяскравіший приклад — це пророцтво державних атеїстів недавнього минулого, які прямо говорили, до якого року зникне останній священик, зникне віра й буде побудовано суспільство, «вільне від релігійних забобонів»... На прогнози реагувати не потрібно, але оцінювати те, що відбувається з родом людським, ставити критичні питання щодо вектора розвитку сучасної людської цивілізації кожен християнин повинен».
За словами Предстоятеля Руської Православної Церкви, незважаючи на згубні тенденції, що сьогодні панують у світі, ми не просто зберігаємо віру — ми зміцнюємося в нашій вірі, у чому особливий внесок історичної Святої Русі.
Оскільки приїзд Святішого Патріарха Кирила в Україну приурочений до 25-річчя Чорнобильської трагедії, то Святіший Владика не міг оминути питання причини й значення техногенних аварій для нашого народу і для світу в цілому. Так, Предстоятель Руської Православної Церкви порівняв Чорнобильську трагедію з трагедією в Японії, зауваживши, що ця катастрофа дала нам зрозуміти, що ми всі стоїмо перед Богом, і Бог здатний вмить зруйнувати цивілізацію і потопити нашу гріховність.
Проте сильною вірою і сильним моральним почуттям, як переконаний Святіший Владика, люди все-таки зможуть збалансувати всі можливі похибки і навіть небезпечні наслідки розвитку сучасної людської цивілізації.
 
http://orthodoxy.org.ua/
Переглядів: 606 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz