MENU
Головна » 2011 » Квітень » 30 » Чорнобиль - біль наших сердець
14:59
Чорнобиль - біль наших сердець
 
Чверть століття тому на теренах України сталася наймасштабніша в історії людства техногенно-екологічна катастрофа, наслідки якої були жахливі й донині тугою і болем відгукуються в серцях українців. З Чорнобильською трагедією пов’язана пам’ять про ліквідаторів – тих, хто першими вступили в нерівний двобій з вогнем на даху палаючого реактора, хто надавав допомогу постраждалим, евакуйовував дітей і дорослих із забрудненої радіацією зони.
На вшанування пам’яті героїв Чорнобиля з нагоди 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи минулої середи біля районного будинку культури відбувся мітинг-реквієм за участю керівництва району, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, трудових колективів, громадськості, учнівської молоді міста.
Поминальне богослужіння за упокій душ загиблих від наслідків Чорнобильської катастрофи здійснило духовенство Свято-Казанської церкви м. Здолбунова на чолі з о. Юрієм, який також виступив перед присутніми з промовою.
Слова скорботи з приводу трагічної дати і щирої вдячності на адресу ліквідаторів лунали у виступах голови районної держадміністрації Віталія Шуля та голови районної ради Василя Тимощука. Керівники району запевнили ліквідаторів, що робитимуть все можливе для вирішення їх життєвих проблем, побажали здоров’я, щастя, добробуту.
Про події, які відбулися 26 квітня 1986 року у Чорнобилі, нагадали присутнім літературно-музичною композицією і працівники районного будинку культури. Проникливими словами, тужливими мелодіями вони прагнули донести до учасників мітингу глибину трагізму цієї події і безмежну скорботу за загиблими.
Людмила ВАСЮК.
На фото: під час заупокійної служби за загиблими від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Фото автора.
 
http://newlife.rv.ua/
Переглядів: 790 | Додав: pruxod | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Сайт створено у системі uCoz